QWIC Premium RD9 2 Heren

10 reviews

Technische specificatie

Modelreeks:
Premium RD9.2s
Modelnaam/Uitvoering:
QWIC Premium RD9 2 Heren
Type fiets:
Heren
Type sensor:
Rotatiesensor
Open/dichte kettingkast:
Open kettingkast
Plaats van de accu:
Onder de bagagedrager
Kleur:
Antraciet
Adviesverkoopprijs:
€2399
Plaats van de motor:
In het achterwiel
Type motor:
QWIC Direct Drive
Type batterij/accu:
Li-ion accukeuze
Batterij/accu uit/afneembaar van fiets:
Ja
Type shifters:
Shimano Deore
Aantal versnellingen:
9
Gewicht (excl. accu, kan afwijken!)
23.9
Framematen:
52
Wielgrootte:
28
Frame type:
Heren
Frame materiaal:
Aluminium
Display:
QWIC LCD display
Merk banden:
Schwalbe Energizer Plus
Type/merk remmen:
Magura Schijfremmen
Koplamp:
Axa Echo 30 Lux
Type voorvork:
Verend
Type zadelpen:
Verend

Deel uw eigen ervaring

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Alle velden zijn verplicht om in te vullen.

Na twee positieve berichten nu een ander verhaal. Net voor onze fietsvakantie naar Kärnten ging de sensor kapot en een cupje in de trapas. Dit werd onder garantie gerepareerd. Eerder was het display vervangen onder garantie. Ook moest er een nieuwe ketting op. Dit allemaal voordat er 1500 km met de fiets gefietst is. Tijdens de fietsvakantie geen problemen tot op de laatste dag. De kabel tussen display en motor ging kapot, Error 9. Fiets afgegeven bij de dealer op woensdag 25 juli. Op vrijdag 27 juli krijg ik van de dealer bericht dat het kabeltje bij Qwic niet op voorraad is. Het is nu 17 augustus en de kabel is er nog steeds niet. Ik heb het hier over een Nederlands bedrijf met de naam Qwic. Het is niet te verkopen dat mijn dealer nu al bijna 4 weken op een kabeltje staat te wachten. Het zal maar aan het begin van je vakantie gebeuren. Uiteraard heb ik contact gehad met Qwic Nederland. Ze vinden het allemaal heel erg, maar hebben zo snel geen oplossing. Op mijn vraag of ze een kabel van een andere fiets kunnen demonteren, krijg ik als antwoord dat dat allemaal andere modellen zijn. Vergeten wordt dan dat ook andere modellen hetzelfde systeem hebben. Service knap waardeloos dus. Ik wacht maar af, maar heb wel mijn conclusie getrokken. In een eerder bericht heb ik deze fiets aanbevolen. Daar moet ik nu helaas op terug komen aangezien service een belangrijke factor is. En dan bedoel ik niet de service vanuit de dealer want daar is niets mis mee, maar vanuit "Qwic"Nederland.
De eerste 200 km zitten er op. Fiets net 1,5 week geleden afgehaald bij de dealer. Woon-werk verkeer (20 km enkele reis) en een weekeindje toeren. Accu 735Wh. Bevalt erg goed. Heerlijke cruise snelheid (30 km) te behalen zonder dat je als een druipsteengrot aankomt op de plek van bestemming. Helemaal top. Tot over 500 km!
Zoals beloofd in de vorige review een update. Tot nu toe 1200 km gefietst. Meeste kilometers tijdens een vakantie in het Thüringer Wald. Rest woon-werkverkeer. Op en neer dagelijks 5 kilometer. Tijdens de vakantie is er een schroef losgetrild van de bagagedrager. De steun van de bagagedrager schoot hierdoor los en raakte de schijfrem. De schijfrem liep hierna aan. Bij de servicebeurt is dit probleem vakkundig opgelost. Na 1000 km kreeg de fiets last van 'krakende' bijgeluiden. Ook dit probleem is opgelost door John (en Hein) van fietsenmaker Huisson in Breda. Een nieuwe ketting en het vastzetten van de spaken was de oplossing. Tenslotte had ik sinds enkele weken last van condens in het display. Waarschijnlijk veroorzaakt tijdens de vorstperiode op het moment dat de zon volop scheen op het display. Een te groot temperatuurverschil. Tijdens de servicebeurt is er een nieuwe condensvrije display gemonteerd. Mede dankzij de uitstekende service (alles opgelost zonder betaling) ben ik zeer tevreden met de fiets. Prima actieradius met de 730 accu en prima ondersteuning. Bij het damesmodel zijn er nog geen problemen geweest. Deze fiets wordt niet gebruikt voor het woon-werkverkeer dus is nog niet toe aan de 2de servicebeurt. Wel alweer enkele kleine lakschades moeten bijwerken. Ik kan de Qwic Performance RD9.2 aanbevelen. Nadat ik andere reviews heb gelezen, ben ik er wel van overtuigd dat een goede dealer ook erg belangrijk is. Bij Huisson kreeg ik de fiets pas mee nadat ik helemaal tevreden was. Door de lakschade geen vijf maar vier sterren.
Koop nooit een Qwic! Ik heb deze fiets een half jaar geleden gekocht en heb er nog geen 130km mee gereden. Gekocht online in Wervershoof. Inmiddels is na een paar keer remmen de achterremschijf krom. Volgens een fietsenmaker een veel voorkomend probleem. De ketting is er al 2x bij overschakelen eraf gevallen. Contact met Lakkie gehad en ik mag de transportkosten zelf betalen. Contact gehad met Qwic en deze compenseren behalve het gebruikelijke niks. Andere zogenaamde Qwic dealers kan ik niet kosteloos terecht omdat ik daar de fiets niet heb gekocht. Lekker netwerk van dealers :(. We praten hier over een fiets van bijna 2750 euro. Niet kopen! Ohw ja en condens in het scherm.
Leuke fiets om ermee te rijden. Enkel batterij vind ik een kleine tegenvaller, niet tegenstaande dat ik altijd met de hoogste stand rij. Helaas 2 weken geleden viel de ketting eraf. Blijkbaar aan de achterkant iets gebroken. Volgens de fietshersteller nog gebeurt. Toch spijtig na 1000 km gefietst te hebben. Kan natuurlijk ook gebeuren bij de andere grotere merken. Gelukkig heb ik een garantie op de fiets. Kan niet wachten om hem terug te krijgen. Het fietsen met deze fiets is echt een belevenis.
Bij Huisson in Breda 2 qwics rd 9.2 gekocht. Eerste indruk is prima. Weekend Limburg inclusief Keutenberg en Cauberg ging zonder problemen. Misschien helpt de 735 accu hierbij. Ik ben het met de vorige schrijver eens dat de lak erg gevoelig is. Heb nu al enige plekjes bij moeten werken op de bovenkant van de stang van het damesmodel. Misschien moet Qwic er een lakstiftje bijleveren. Heb nu zelf de juiste lak aan laten maken bij de verfspecialist. Ga voor de zekerheid maar een transparante beschermfolie erop rakelen.
Als de eerste 1000 erop zitten, meld ik me weer of eerder als dat nodig blijkt.
Na rui m 2 jaar eeen update van mijn eerdere review. Toen was alles 100% naar tevredenheid. Nu kan ik melden dat mjjn sterke Thais-Oostenrijkse motor toch na een jaartje begon te knappen en kraken. Deed nog wel gewoon zijn werk. De dealer in Deventer liet via mobiele telefoon het gekraak horen aan Qwic en ik heb gewoon een nieuwe motor gekregen. Het stemt wel tot nadenken: Wat als morgen dit weer gebeurt...? Grapje kost normaal over de €600.
De 625 Mh accu gaat nu op stand 6 en 7 zo'n 85 km mee. Dat was ooit 95 km. Blijft netjes want ik ben 96 kilo. Ik las hief dat iemand van 80 kilo met de allerzwaarste accu maar 70 km haalde......?! Dat lijkt me niet best. Mijn RD-9 was € 2799 met 625 Mh accu. De RD10 gaat me straks aardig wat meer kosten. Toch zal ik in 2018 zoals het er nu uitziet weer voor een oranje snelle Qwic gaan. Misschien uitgebreider verzekeren gezien de berichten over slechte service vanuit Qwic.

Ik schakel de speedbike stand nooit vrij. 30 kmh is al hard genoeg hoor. Ook is dat 100% illegaal natuurlijk.
De RD9 is een fijne fiets en heg zadel vind ik ook prima.
Twee jaat gelden kocht ik een Qwic P-RD9. Dit is mijn ervaring met Qwic.

Binnen drie maanden terug naar dealer voor reparatie defect in achterwiel (onder garantie). Er zat een onderdeel los in de motor waardoor het wiel vast had kunnen slaan. Het bleek een fabricafefout.
na 1.000 km al nieuwe remblokken nodig. Remmen piepte enorm (geen garantie).
Bij eerste servicebeurt kapotte spaken en slag in wiel (zou komen door mijn rijstijl volgens dealer, wat volstrekt onjuist was, bleek later, volgens andere dealer, probleem met te dunne spaken, fabricagefout). Geen garantie.
Bij tweede beurt weer losse spaken en wederom verwijt door dealer dat ik niet zuinig met de fiets omging.
Probleem met motor na vervangen bij eerste beurt, die daarna niet goed vrijliep, wat mijn oorspronkelijke dealer ontkende, wat wel is opgepakt door andere dealer. Toen kan ik wel weer normaal zonder weerstand fietsen als ik de steoom niet aan had. Onder garantie gerepareerd.
Na 3.000 km al niet meer fatsoenlijk kunnen schakelen met derailleur. Versnelling moest twee tot drie standen verder om één keer op- of af te schakelen.
Tweede dealer plaatste nieuwe versnellingskabel om dit probleem op te lossen. Hielp niet. Geen garantie.
Geen stroom meer op achterwiel door kabelbreuk vanaf stuurcomputer. Dealer 2 opgelost. Viel onder garantie.
Andere dan Qwic dealer (fietsenmaker nr. 3 omdat het niet meer te doen was elke keer mijn fiets met een geleend busje weg te moeten brengen), kreeg na vervanging rem voor versnellingskabel... de boel niet meer fatsoenlijk werkend. Resultaat: nieuwe ketting, nieuwe tandwielen, nieuwe derailleur, nieuwe body, nieuwe kabel. Kosten: 260 euro!
Nog geen maand later, spelling op voorvork, blijkt scheur in te zitten. Kosten: minimaal 200 euro. Nog in discussie over garantie, want constaring probleem was exact op laatste dag garantie. Mijn oorspronkelijk dealer pakt het probleem helaas niet op. Niet anders dan verwacht van ze.
Ik twijfel nog tussen reparatie als dit laatste probleem niet onder garantie valt, of de fiets in de fik steken.
Na 6500 km op een Qwich Trend3 Lite deze ingeruild voor een mooie oranje RD9. Deze fiets oogt als een speedbike maar zonder de S is het een gewone legale e-bike. Ik rijd sportief tochten ermee. Meestal 40 tot 80 kilometer. Heb er in 10 maanden nu 1500 km mee gereden en geen enkele klacht. De fiets is snel (gemiddeld 30 km/h) op stand 8 en heeft geen rammels en een stabiel frame. De schijfremmen zijn wat pieperig, maar verder niets dan lof. DE fiets oogt en rijd als een fiets van € 3500 naar mijn idee. De goedkope Trend3 die ik had heeft twee keer een electrisch probleem gehad en een keer gesbroken spaken en daarbij een kapotte velg. Werd onder garantie opgelost. WAT IK JAMMER VIND IS DAT HIER VOORAL NEGATIEVE ERVARINGEN STAAN. Vooral ook de after sales van Qwic zelf lijken tekort te schieten!! Ik denk dat er ook honderden zeer tevreden QWIC rijders zijn. Kan nog vermelden: Aan mijn prijzige Giant ging in twee jaar tijd veel meer kapot.
Onlangs mijn Giant E-bike ingeruild voor de QWIC RD9. Wat een verschil. Voelt heel degelijk aan, beresterke motor en een heel grote actieradius. Ik heb inmiddels wel zo'n 20 verschillende e-bikes mogen gebruiken waarvan er 4 van mijzelf dus heb veel vergelijkingsmateriaal. Super fiets! Lekker snel, tot 40 km ondersteuning. Daarnaast ook een lust voor het oog.