RAP – CITY 7 unisex

RAP – CITY 7 unisex is een van de elektrische damesfietsen uit de RAP collectie. Deze elektrische fiets heeft een motor in het voorwiel. Met de accu verwerkt onder de bagagedrager en een met versnellingen is deze fiets ideaal voor de dagelijkse afstanden naar werk of school of de supermarkt.

Technische specificatie

Algemeen

Modelreeks:
RAP - CITY 7 unisex
Modelnaam/Uitvoering:
RAP - CITY 7 unisex
Type (elektrische) fiets
Elektrische damesfietsen
Display:
LCD met o.a. snelheid, afstand, tijd, ondersteuningsniveau, bediening licht, storingsmelding etc.
Gewicht (excl. accu, kan afwijken!)
22
Adviesverkoopprijs:
€1699

Technologie

Motorpositie
Motor in het voorwiel

Accu

Accupositie
Onder de bagagedrager
Accucapaciteit
422Wh
Batterij/accu uit/afneembaar van fiets:
Ja

Overig

Kleur:
Granaatrood metallic , brilliantwart metallic
Type shifters:
Shimano Nexus
Frame materiaal:
Aluminium
Merk banden:
CST anti-lek
Type/merk remmen:
Rollerbrake achter, V-brake voor
Achterlicht:
Spanninga LED, ge
Type voorvork:
Verend telescoop, hydraulisch
Type velgen:
Dubbelwandig aluminium
Type stuurpen:
Handmatig verstelbaar
Zadel:
Selle Royal Hertz uitvoering "royal gel"
Type zadelpen:
Verend
Type crank:
-

Deel je eigen ervaring

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Alle velden zijn verplicht om in te vullen.

Ongeveer 3j geleden 2 fietsen gekocht.Fietsen op zich goed, wel weinig actieradius heren model.Service ongelofelijk slecht voor ons geen rap fietsen meer.
Twee jaar geleden 2 Demo RAP City 7 fietsen gekocht na uitgebreid diverse merken getest te hebben op diverse elektrische fietsdagen. Ze staan op de camping en worden veelvuldig gebruikt voor fijne fietstochten. Zijn zeer tevreden over dit merk en de service. Fietsen heerlijk en de ondersteuning is onovertroffen. Hoewel het demo fietsen waren zijn ze werkelijk als nieuw en ook de accu's voldoen goed.
Sinds kort zelfs een demo Tour7 er bij gekocht voor thuis. Daar zat een probleempje in maar dit werd keurig opgelost door RAP. Wil niet anders meer.
Wij (mijn vrouw en ik) hebben deze Rap e-bikes City 7 nu 2 jaar en hebben er 3000 km mee gereden. Wij zij er erg tevreden over ook in heuvelachtig gebied (zuid Duitsland) doen ze het goed.
Wij krijgen regelmatig leuke opmerkingen over de uitvoering van deze fiets.
De actieradius is tot nu toe prima, in standje eco en af en toe midden komen we toch wel aan de 100 km. Een minpuntje is dat je elektronisch niet terug kunt schakelen, alleen omhoog en daarna door naar 0.
Het is jammer dat er niet meer aan de weg getimmerd wordt met Rap, niemand heeft ooit van Rap gehoord.
De fiets heb ik inmiddels bijna 2 jaar in bezit. Fietsen naar werk (8 km) bevalt prima met de Rap city 7.
Totdat je problemen krijgt met de fiets...
De verlichting gaat niet meer uit na een onderhoudsbeurt bij de aangesloten fietsenmaker. De accu is daardoor helemaal leeggelopen. De fietsenmaker zegt dat hij het probleem niet in behandeling neemt, omdat de verlichting wel uitging op het moment dat hij de fiets teruggebracht. Op zijn advies belde ik de fabrikant.
De fabrikant wilt via de verkoper mijn contactgegevens hebben. Dus moest ik de verkoper weer bellen.
De verkoper zou contact opnemen met de fabrikant. Maar na 1 week geen bericht, ging ik de fabrikant weer bellen. Degene die de telefoon opnam, zei dat zij geen bericht van de verkoper heeft ontvangen. Aangezien haar collega die dag niet aanwezig is, vroeg zij mij of ik morgen weer terugbellen. Wellicht heeft haar collega wel een bericht ontvangen. Die had blijkbaar ook geen bericht ontvangen, want ik hoorde daarna niks meer van ze. Vervolgens de verkoper weer gebeld.
Eén maand nadat het probleem is ontstaan, hebben ze het eindelijk in behandeling genomen. Een servicemonteur zal langskomen.
Kort samengevat: de fiets is prima, alleen de service is ongelofelijk slecht. Dus als je de fiets aanschaft, moet je maar hopen dat er niks kapot gaat. Voor mij in het vervolg geen Rap city fiets meer.
Ik fiets vanaf oktober 2014 bijna dagelijks (woon-werk 20km) met de RAP city 7 en heb op dit moment een dikke 5000 km op de teller staan.
Op zich bevalt de fiets prima. Helaas is 10 maanden geleden het voorwiel met elektromotor op garantie vervangen, omdat het binnenwerk al versleten was.
Bij een warm gelopen motor en een kleine helling begon de motor steeds harder te ratelen totdat de aandrijfkracht weg viel.
Een paar aandachtspuntjes bij de City 7:
- Vocht in display - kabel doorvoer is van binnen niet voldoende met silicone afgedicht.
- Kettingkast was in de fabriek scheef gemonteerd waardoor de ketting er vaker langs schuurde.
- Bevestigingsbout achterdrager zat los - zelf M5 gat dieper moeten tappen.
- Tikken tijdens fietsen (kracht zetten) - weet nog niet waar dat vandaan komt.
Helaas merk ik dat het ratelen van de motor weer langzaam terug komt. Heb hierover telefonisch contact gehad met RAP en bij elke vraag is ruggespraak nodig.
Dat komt bij mij niet klantvriendelijk en professioneel over. Krijg geen antwoord op de vraag of een defecte motor jaarlijks onder garantie gewisseld zal worden.
Ik krijg de indruk dat het enige wat ze blijkbaar belangrijk vinden is de km stand en wanneer de laatste service beurt is uitgevoerd.
Heb vroeger veel gefietst en ook het onderhoud altijd zelf gedaan. Het blijft vervelend dat een leverancier er altijd vanuit gaat dat alleen zij en de fietsenmaker verstand van zaken hebben.
Dat wordt weer een spannende zomer...

Gerelateerde modellen