RAP – Tour 7 dames

RAP – Tour 7 dames is een van de elektrische damesfietsen uit de RAP collectie. Deze elektrische fiets heeft een motor in het voorwiel. Met de accu verwerkt onder de bagagedrager en een met versnellingen is deze fiets ideaal voor de dagelijkse afstanden naar werk of school of de supermarkt.

Technische specificatie

Algemeen

Modelreeks:
RAP - Tour 7 dames
Modelnaam/Uitvoering:
RAP - Tour 7 dames
Type (elektrische) fiets
Elektrische damesfietsen
Display:
LCD met o.a. snelheid, afstand, tijd, ondersteuningsniveau, bediening licht, storingsmelding etc.
Gewicht (excl. accu, kan afwijken!)
22.5
Adviesverkoopprijs:
€1549

Technologie

Motorpositie
Motor in het voorwiel

Accu

Accupositie
Onder de bagagedrager
Accucapaciteit
422Wh
Batterij/accu uit/afneembaar van fiets:
Ja

Overig

Kleur:
Brons-zilver metallic
Type shifters:
Shimano Nexus
Frame materiaal:
Aluminium
Merk banden:
CST anti-lek
Type/merk remmen:
Rollerbrake achter, V-brake voor, merk Shimano
Achterlicht:
Spanninga LED, ge
Type voorvork:
Verend telescoop
Type velgen:
Dubbelwandig aluminium
Type stuurpen:
Handmatig verstelbaar
Type stuur:
Model stadsfiets
Zadel:
Selle Royal Hertz uitvoering "royal gel"
Type zadelpen:
Verend
Type crank:
-

Deel je eigen ervaring

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Alle velden zijn verplicht om in te vullen.

Ik fiets al een behoorlijk aantal jaren tot volle tevredenheid op mijn RAP. Ik was de lader van mijn accu kwijtgeraakt. Bestelde een nieuwe via internet. Die bleek mijn accu niet op te laden en na een uitgebreid telefonisch vraaggesprek met de heer Bart van Laerhoven bleek dat ik een accu van een ouder type heb dan de huidige. Er werd mij zonder problemen een "goede" toegestuurd en tevens een verzendlabel voor de andere. Dat noem ik nog eens service!! Veel dank aan Bart. Zulk personeel wil ieder bedrijf wel.
Op de eigen Rap site plaatst RAP alleen de meest positieve ervaringen. Op mijn vraag of ik zelf ook een review kan plaatsen word simpelweg niet geantwoord. - In 2014 kocht ik een rap 7 tour. Al na enkele weken waren er mankementen aan het electrische systeem waarvoor een monteur lnangskwam. Die bevestigde de mankementen maar wilde de fiets niet omruilen omdat er een beschadiging aan zat (plekje van ca 1 mm lak bechadigd) Die lak is trouwens een zwakke plek van deze Rap. Na 3 jaar ziet de fiets ert niet uit terwijl ik er alleen normaal gebruik van maak. De verf springt eraf waar je bijstaat! - Verder heeft hij bijzonder zwakke accuus. Met 1 accu kan ik nog geen 20 km rijden. - Na 2 jaar begonnen er spontaan spaken af te breken. Navraa bij Raop gaf als reactie "dat kan gebeuren". Inmiddels 6 spaken gebroken en wiel voor > 100 euro moeten laten herspaken - Electrisch systreem hapert nog steeds. 3/4 volle batterij kis soms in 1 klap leeg nadat ik de "high" stand heb gebruikt. Al met al ben ik geen happy Rap gebruiker en geef Rap dus max 1 ster.

Gerelateerde modellen