RAP – Tour 7 heren

RAP – Tour 7 heren is een van de elektrische herenfietsen uit de RAP collectie. Deze elektrische fiets heeft een motor in het voorwiel. Met de accu verwerkt onder de bagagedrager en een met versnellingen is deze fiets ideaal voor de dagelijkse afstanden naar werk of school of de supermarkt.

Technische specificatie

Algemeen

Modelreeks:
RAP - Tour 7 heren
Modelnaam/Uitvoering:
RAP - Tour 7 heren
Type (elektrische) fiets
Elektrische herenfietsen
Display:
LCD met o.a. snelheid, afstand, tijd, ondersteuningsniveau, bediening licht, storingsmelding etc.
Gewicht (excl. accu, kan afwijken!)
22.5
Adviesverkoopprijs:
€1549

Technologie

Motorpositie
Motor in het voorwiel

Accu

Accupositie
Onder de bagagedrager
Accucapaciteit
422Wh
Batterij/accu uit/afneembaar van fiets:
Ja

Overig

Kleur:
Brons-zilver metallic
Type shifters:
Shimano Nexus
Frame materiaal:
Aluminium
Merk banden:
CST anti-lek
Type/merk remmen:
Rollerbrake achter, V-brake voor, merk Shimano
Achterlicht:
Spanninga LED, ge
Type voorvork:
Verend telescoop
Type velgen:
Dubbelwandig aluminium
Type stuurpen:
Handmatig verstelbaar
Type stuur:
Model stadsfiets
Zadel:
Selle Royal Hertz uitvoering "royal gel"
Type zadelpen:
Verend
Type crank:
-

Deel je eigen ervaring

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Alle velden zijn verplicht om in te vullen.

Wij zijn sinds 2014 in het bezit van diverse RAP Tour 7 modellen (4 stuks), dit komt door door aanschaf nieuw, diefstal, en een particulier aangeschaft heren model. Destijds nieuwsgierig naar de beloofde kwaliteit, en de scherpe prijs van de RAP rijwielen. In eerste instantie leek het allemaal wel mee te vallen. Nu mag je van een goedkope fiets geen wonderen verwachten maar door de tijd heen veel narigheid ervaren. Hierna een kleine opsomming: De standaard banden (Chinees) zorgden voor zeer vervelende rijeigenschappen, deze vervangen door een goede kwaliteit en het probleem was opgelost. Veel problemen met de trapkachtsensor, ketting spanning schijnt cruciaal te zijn en moet zeer regelmatig gecorrigeerd worden. Èèn fiets had veel problemen met de elektronica, en na heel veel heen en weer gebel, nieuwe bedrading gekregen. Vocht in het bedieningspaneeltje Veel last van gebroken spaken (in 2 fietsen??) Accu`s rammelen in bagage drager, na uithalen van de accu. (onhandige kunststof blokjes om de accu mee te fixeren) Zeer onbetrouwbare accu duur, opgeladen op weg en b.v. na 5 km al knipperen????, of wegzetten voor een boodschap met nog een lampje aan en bij terugkomst weer vol aangeven. Motor ratelt regelmatig met optrekken of tegen een wat steilere helling. Accu kwaliteit zeer matig, gemiddeld 20/30 km bereik. En de lak (al eerder beschreven) , slecht!!! Kortom, we gebruiken deze RAP Tour`s enkel met hele kleine ritjes in de stad, en omdat we ze overal kunnen parkeren, sportschool, winkelcentra`s, werk, maar verder weg durven we echt niet. We moeten er vaak maar om lachen als we ermee door de stad rijden en weer eens geconfronteerd met de manken van m.n. de elektronica, (trapkachtsensor, plots uitvallen, geen accuspanning meer) Helaas kan ik buiten de aanschafprijs niets positiefs bedenken. Wel hebben we voor weekend en vakantieritten inmiddels erg fijne en wel betrouwbare E-Bikes aangeschaft. Eerlijkheid gebied mij te zeggen dat deze nieuwe fietsen wel van een heel andere prijsklasse zijn.
Mijn Rap 7 tour kent ook regelmatig mankementen. Niet fijn maar als het redelijk wordt opgelost iets waar ik overheen kan stappen. Er is ruimte voor verbetering zeg maar. Echter, 3 maal is mijn achterspatbord los gekomen en het geheel op mijn achterwiel gezakt. de fiets kan duidelijk niet tegen hobbelige woon werkverkeer fietspaden. Bout of moer eraf en hop, gelijk stilvallen. Afhankelijk van de afstand: lopen of ophalen met een grote auto. Nu blijkt dat daardoor de binnenkabel kortsluiting heeft gemaakt. Gevolg: €500 schade, grotendeels rekening koper want het is zijn schuld dat hij daarmee is doorgereden. Heb geweigerd dit bedrag te accepteren, gevolg, fiets krijg ik niet mee en is nu in een keer toch niet gerepareerd. Kijk, op zo'n moment weet je wat je aan je Rap leverancier in Tilburg hebt. Wordt vervolgd. .
In juli 2013 kocht een RAP Tour 7 fiets bij RAP in Tilburg. Vanaf die tijd tot vandaag (29-01-2018) gebruik ik de fiers regelmatig maar voornamelijk voor stadsverkeer. Over het electrische systeem ben ik goed tevreden. Nog binnen de garantietermijn heb ik een nieuwe accu gekregen omdat er een “cel” kapot was. Het systeem werkt ‘geruisloos’ en vooral de directe aandrijfkracht bevalt me zeer. Wat ik een minpunt vind, is de stabiliteit van de fiets. Mede de hooggeplaatse accu op de bagagedrager veroorzaakt een zeker onstabiliteit tijdens het rijden. Mijn volgende fiets zal daarom zeker geen RAP TOUR 7 type zijn, maar een systeem met middenmotor. Sinds gisteren maakt de motor zo nu en dan een rattelend geluid. Wat me te wachten staat, ik weet het niet. Wie is dat ook overkomen? Er op verder rijden lijkt me niet verstandig omdat je niet weet wat voor schade daardoor ontstaat. Dus terug naar de leverancier/reparateur.
Met de fietsen van RAP is niet veel mis en we hebben er al veel plezier van gehad.
Dat plezier werd echter sterk verminderd toen bleek dat de service achteraf door RAP zeer te wensen overliet. Een fabrieksfout (verkeerd gemonteerde binnenband, die na een tijdje lek ging) die ik zelf noodgedwongen heb moeten laten herstellen en waarvoor ik kosten heb moeten maken, werd simpel door RAP terzijde geschoven met de opmerking dat ik de reparatie vooraf had moeten melden aan RAP. Enerzijds stonden we met een lekke band en konden we niet verder (die fabrieksfout werd pas geconstateerd bij de reparatie zelf, dus kon nooit vooraf worden gemeld), anderzijds bleek de persoon die over de garantie gaat bij RAP met vakantie te zijn en hadden we dus nooit kunnen raadplegen. RAP weigerde vervolgens om de gemaakte kosten te vergoeden. Deze waren niet van dien aard dat ik hiervan een zaak wilde maken, maar het gaat om het principe.
Ik wil niemand afraden om RAP fietsen te kopen, maar er wel op wijzen dat de service slecht is.
Een goedkope fiets(zeker nu er een speciale korting wordt gegeven
tot.....) die stevig is. Rijdt soepel en de ondersteuning met krachttrapsensor is een voordeel op deze fiets. De elektrische motor helpt direct bij het vertrekken.
Dit wil ook zeggen dat je moet opletten als je op een nat wegdek vertrekt, of als je een bocht neemt en dan direct doortrapt. Maar dat is bij iedere elektrische fiets zo. 8-) De Max snelheid is 27km/h en de actieradius is Max 44 km.
Iemand die een fiets zoekt voor kortere ritten(Max 40km) of werkverkeer van 25km, zoals ik, is dit een ideale fiets. Als je mogelijkheid hebt om de fiets bij te laden op het werk!
Er zit een goede en stevige standaard op de fiets.
We hebben beidde een fiets gekocht, en hebben wat kleine probleempjes gehad, die perfect snel en zonder verdere kosten opgelost zijn door de verkoper.
De service verdient dan ook een 11/10 .
De fietsen kunnen in de testcenter worden uitgetest. De verkoper doet niet moeilijk als je een uurtje fietst.
We hebben de fietsen 6mnd en 5OO km.
Een helling is een plezier om te bestijgen. De display is simpel zonder franjes, maar alle nodige elementen staan erop.
Het display biedt 4 instelbare snelheden, die ik persoonlijk goed vindt.
De fiets heeft 7 versnellingen, en bij het gebruik van de 7de versnelling en op high draait men perfect rond aan 25-27km/h.

Benoem kort de voordelen van de fiets::
-Het zadel zit comfortabel en is verend. Dat het licht niet vanaf het stuur kan bediend worden is voor mij geen must.
-De fiets maakt amper lawaai, wat vooral opvalt als er iemand naast je fietst met een elektrische merkfiets.
- Er komt een servicemonteur langs na 6 maand(500km)(gratis) om de fietsen nog een keer af te regelen.(ook in België- alhoewel ik niet weet of het in heel België geldt)
- Goed af te stellen stuur in alle richtingen.

Benoem kort de nadelen van de fiets::
-Een nadeel is dat de ventielen dunlopventielen zijn, en er niet kan nagekeken worden op hoeveel druk ze staan.http://nl.wikipedia.org/wiki/Fietsventiel
Als mijn banden versleten zijn, verander ik de binnenbanden door belgische ventielen of Schraderventiel.

-De achterrem shimano rollerbrake is niet zo schitterend(zwak) in remvermogen, maar de voorrem doet zijn werk schitterend.

- Korte actieradius ( 44 km is echt te kort) (Misschien eens na kijken om een andere(type) accu te plaatsen.
Wij hebben op het ElektrischeFietsen.com Event in Amersfoort Verschillende fietsen geprobeerd. Wij vonden de RAP Tour7 een zeer goede fiets die voor de prijs veel voordelen biedt tegen over de ander fietsen. De aandrijving was precies zo als die nodig is en wat je alleen bij de duurdere fietsen vindt. Ook was hij ontzettend stabiel en netjes compleet. Een prettige fiets voor een zeer voordelige prijs

De voordelen van de fiets:
- Prettige aandrijving
- Netjes compleet afgewerkt
- Stabiel
- Veel waar voor je geld

De nadelen van de fiets:
- Zwaar zoals alle elektrische fietsen
- Geen accu keuzen
Bij de keuze van een elektrische fiets ging het mijn vrouw en mij in de eerste plaats om het fietscomfort (trapondersteuning, zit, actieradius, kracht en geluid van de motor). Zodoende kwamen wij eerst uit bij de duurdere fietsen van met name Sparta en Batavus. Ook de Flyer hebben wij geprobeerd, maar deze viel af. Wij vonden het model niet mooi. Daarna kwamen wij op internet het merk RAP tegen. Na een uitgebreide proefrit waren wij beiden overtuigd. Een erg fijne fiets voor een prijs die toch wel beduidend lager is dan van de andere geteste fietsen. En nu – enkele maanden later – hebben wij nog steeds geen meter spijt. Het is elke keer nog genieten als wij voor een korte of langere rit op onze fietsen stappen. Het is ons opgevallen dat de auto minder gebruikt wordt.

Een punt van onzekerheid was het onderhoud bij het kopen via internet.

Na bijna 2000 km onder de wielen is die er ook niet meer. Alles functioneert zoals het moet. Fietsned heeft onlangs de eerste (gratis) servicebeurt bij ons thuis uitgevoerd. Hierbij zijn geen onregelmatigheden geconstateerd en er hoefden geen onderdelen vervangen te worden.

De voordelen van de fiets:
- Zoals al gezegd: het totale fietscomfort. Daarnaast vinden wij de RAP Tour7 een moderne, vlotte fiets.
- De fiets heeft een erg prettige ondersteuning. Dit komt door de trapkrachtsensor, zo is ons voor de koop uitgelegd. Het werkt in ieder geval prima. De motor is stil, maar niet helemaal zonder geluid.Bij het accelereren hoor je hem even zoemen, wat echter niet storend is.
- De actieradius is goed. Onlangs hebben wij met de ondersteuning op “MID” en een gemiddelde snelheid van 18 km met één accu een afstand van 70 km afgelegd en de accu was nog niet helemaal leeg. Met de stand op “ECO” en dezelfde gemiddelde snelheid fietsten wij 100 km. Ook hier was de accu nog niet helemaal leeg. Wij hebben wel een tweede accu aangeschaft, maar bij dit soort afstanden hebben wij deze nog nooit meegenomen. Het is meer gedaan om altijd over een volle accu te kunnen beschikken.

De nadelen van de fiets:

Tot op heden hebben wij nog geen echte minpunten gevonden. Een paar aandachtspuntjes voor de ontwerper kunnen wij wel noemen:

- De standaard had wat robuuster gemogen. Wel handig dat hij handmatig in lengte te verstellen is.
- Het kunnen aanzetten van de verlichting via het display. Hoewel het aanzetten probleemloos is, lijkt een dergelijke optie ons comfortabeler.
Voor mij is van belang dat de fiets eenvoudig een hoge snelheid kan halen. De fiets wordt immers voornamelijk gebruikt voor woon-werkverkeer. De RAP Tour7 haalt bijna 27,5 km/h en dat voor een lange tijd, zelfs wanneer de accu bijna op is. Gebruik van de accu is uiteraard afhankelijk van gewicht, wind, helling, etc. maar met een continue topsnelheid haal ik zeker +- 50 km. Met de lagere standen (eco/normal) heb ik dit nog nooit uitgetest maar waarschijnlijk haal je met gemak het dubbele. Verder is het erg prettig dat je de fiets gratis van tevoren mocht testen, weet je in elk geval zeker dat je een goede aankoop doet! Bij vele andere merken/winkels werd hier heel moeilijk over gedaan en kon je alleen een ouder model huren om te testen, niet echt klantvriendelijk. Ten slotte heeft deze fiets een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding!

De voordelen van de fiets:
- Hoge snelheid
- Hoge actieradius
- Tot nu geen storingen/defecten
- Goede prijs/kwaliteit verhouding

De nadelen van de fiets:
- Bij hard rijden over oneffen terrein trillen de schroefjes van de achterlamp soms wat los, soms dus even aandraaien.
- De fiets is redelijk zwaar.

Gerelateerde modellen