Riese & Muller Nevo NuVinci 2018 Dames

Ga naar online verkooppunt >

Riese & Muller Nevo NuVinci 2018 Dames is een van de elektrische stadsfietsen uit de 2018 Riese & Muller collectie. Deze elektrische fiets heeft een Bosch Performance Line CX motor in het midden. Met de accu verwerkt aan het frame zichtbaar en een (naaf) NuVinci met traploos versnellingen is deze fiets ideaal voor de dagelijkse afstanden naar werk of school of de supermarkt.

Technische specificatie

Algemeen

Modelreeks:
Riese & Muller Nevo NuVinci 2018 Dames
Modelnaam/Uitvoering:
Riese & Muller Nevo NuVinci 2018 Dames
Type (elektrische) fiets
Elektrische stadsfietsen
Display:
Luxe/Lcd (Bosch Intuvia)
Gewicht (excl. accu, kan afwijken!)
24
Adviesverkoopprijs:
€4079

Technologie

Motortechniek
Bosch
Motorpositie
Motor in het midden

Accu

Accupositie
Aan het frame zichtbaar
Accucapaciteit
500Wh
Batterij/accu uit/afneembaar van fiets:
Ja

Overig

Kleur:
Midnight Blue Metallic / Racing Red / White
Frametype
Damesframe
Frame materiaal:
Aluminium
Type/merk remmen:
Hydraulische schijfremmen
Achterlicht:
Accu
Type voorvork:
Geveerd
Type zadelpen:
Geveerd

Deel je eigen ervaring

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Alle velden zijn verplicht om in te vullen.

Wij hebben 2 R&M Nevo NuVinci fietsen. De proefrit was fantastisch! Na de allereerste fietsvakantie in Spanje begonnen de problemen met de remmen. De remmen bleven tegen de schijven wrijven. Gevolgen : trappen en tegelijk remmen en zeer enerverend piepgeluid Geen assistentie ter plaatse dus na tel. contact met de winkel van aankoop de remmen opnieuw geregeld. De remmen blijven op onze beide fietsen piepen en slijpen en zijn niet deftig af te stellen, ook niet door de gespecialiseerde fietsenmaker. Andere eigenaars van soortgelijke fietsen kon je van ver horen aankomen met de eveneens piepende remmen. We hebben er een pint op gedronken maar Riese & Muller gaf toch een bittere nasmaak. Plots had mijn achterwiel een slag zodat deftig verder rijden onmogelijk was. Wij zijn ruim 60+ zonder overgewicht en doen echt geen zotte dingen met onze fietsen! Vervolgens gaat er een veertje stuk in de rem hendel. Bij de gespecialiseerde fietswinkel langs geweest. Na 3 maanden andere rem gekregen. Nu heb ik dus twee verschillende rem hendels. Een jaartje later bij mijn vrouw, plots vielen de remmen uit. Heel gevaarlijk. Hersteld met... twee verschillende rem hendels! Op een andere camper reis is bij mijn vrouw haar R&M fiets achteraan een tandwieltje versleten. (2jaar en 5000 Km gereden). Kosten 200€!!! De batterij komt geregeld los en begint dan te rammelen. Ook eigenaardig dat de lak op de zwarte plaat onder de batterij na ong. 1jaar sterk verkleurt! Nogmaals, twee dezelfde fietsen twee dezelfde problemen. Jaarlijks onderhoud 75€ per fiets + kosten voor remschijfjes en klein materiaal. Dat is duurder dan onderhoud op de camper. Om nog te zwijgen van de NYON. Een duur gadget maar als navigatie trekt het echt op niets. Overtuig uzelf en kijk naar de reviews van eigenaars op playstore (smartphone app). Na de laatste update van android werkt de Nyon iets beter maar als je twee keer een verkeerde straat in draait krijg je de boodschap "te ver van de route afgeweken" en stopt hij ermee. Verwacht geen hulp van de fietsenwinkel of van Bosch want die is er niet! Al bij al een zeer slechte ervaring met dure, mooi ogende, fietsen zonder toeters of bellen. Duur merk = dure fiets = kostelijk onderhoud = kostelijke herstellingen ≠ degelijke fiets !
Ik heb de fiets nu zowat 1 jaar en ben er heel tevreden over! Lage instap maar toch een sportieve fiets. Rijdt zeer stabiel. Rijdt aangenaam, ook op oneffen terrein. De bredere banden zorgt ervoor dat ik probleemloos over ruwere ondergrond kan rijden. De fiets heeft zijn looks mee. Sportief ontwerp doet mijn fiets opvallen. Mensen stelden me al vaker vragen over mijn fiets. Het is een plezier om ermee te rijden en daardoor neem ik veel vaker de fiets dan de wagen. Dit is mijn tweede electrische fiets. Mijn vorige fiets was ook een kwaliteitsfiets maar mijn r&m nuevo is duidelijk een klasse beter.
Mooie fiets, die heerlijk rijdt, maar de accu is al 3 keer losgerammeld. De eerste keer dacht ik nog dat het aan mij kon liggen, maar de andere keren moet het toch echt aan de accu gelegen hebben, denk ik. Wie heeft hier ook ervaring mee?
Mooie fiets, veilig en stabiel. Hij heeft een hoog koppel van 75 Nm en een accu Van 500 w.
Ik ben heel tevreden over de prestaties van deze fiets. Het traploos schakelen gaat heel vlot en soepel. De fiets rijdt uitzonderlijk stabiel,. De vering imaakt dat deze fiets heel zacht en aangenaam rijdt, zelfs over ruwe ondergrond. De motor is krachtig, de ondersteuning is prima. Vlotte bediening aan het stuur. De lage instap is comfortabel. Maar toch een sportieve fiets. Ik vind deze fiets een echte aanrader. De vorige review van 1 ster kan ik niet begrijpen. Misschien hangt veel af van de winkel die het onderhoud niet beheerst?
Ik heb mijn fiets nu 1 jaar met op de kilometer teller 6000 kilometer . Ik dacht een fiets te hebben waar ik op aan kon ,maar helaas staat hij regelmatig bij de fietsen maker . Allereerst maakt de motor veel lawaai ,zo ook de schijfremmen ,(soms denken de fietsers dat er een vrachtwagen aan komt zo piepen deze ) De handvatten zijn van rubber gaan erg plakken 2x een setje erop gekregen euvel blijft ,advies andere handvatten erop laten zetten ,Leder kosten 30,00 euro /zadelpen verschoof steeds advies ander zadelpen kosten 200 euro. En tot slot verloor ik het kapje voorop mijn fiets ,kosten 3.95 dit alles is gebeurt binnen 1 jaar . Ik heb deze fiets gekocht omdat het voor mij heel belangrijk is een goede fiets te hebben de prijs van ruim 4000 euro liegt er niet om .

Gerelateerde modellen