Riese & Muller Supercharger GX Rohloff HS 2019 Heren 45km

Riese & Muller Supercharger GX Rohl off HS 2019 Heren 45km is een van de Speed Pedelecs uit de Riese & Muller 2019 collectie. Deze 45 kilometer fiets heeft een motor in het midden uit de Bosch Performance Line Speed line met de accu in het frame weggewerkt. Aan versnellingen geen gebrek bij deze fiets of je hebt er maar liefst 14! In combinatie met een naafversnelling is deze sportieve speed pedelec zeer geschikt voor woon-werkverkeer.

Technische specificatie

Algemeen

Modelreeks:
Riese & Muller Supercharger GX Rohloff HS 2019 Heren 45km
Modelnaam/Uitvoering:
Riese & Muller Supercharger GX Rohloff HS 2019 Heren 45km
Type (elektrische) fiets
Speed pedelecs
Aantal versnellingen:
14
Display:
Luxe Lcd
Adviesverkoopprijs:
€7359

Technologie

Motortechniek
Bosch
Motorpositie
Motor in het midden

Accu

Accupositie
In het frame weggewerkt
Accucapaciteit
500Wh
Batterij/accu uit/afneembaar van fiets:
Ja

Overig

Kleur:
Electric Blue Metallic
Type shifters:
Rohl,f E14 electronic shifter
Frametype
Herenframe
Frame materiaal:
Aluminium
Merk banden:
Schwalbe Rock Razor 60-584
Type/merk remmen:
Hydraulische schijfrem
Type voorvork:
Geveerd
Type stuurpen:
Verstelbaar, met gereedschap
Zadel:
Ergon SMC4-L Sport Gel
Type zadelpen:
Geveerd

Deel je eigen ervaring

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Alle velden zijn verplicht om in te vullen.

Ik kocht het "topmodel" van R&M, de Supercharger GX met Rohloff riemaandrijving. Eerste honderd kilometer vlot, alhoewel wat aanpassing qua houding op de fiets. Ik merkte snel dat ik telkens ik zo'n 80 km had gefietst, mijn handen begonnen te slapen, en dat ik een chronische pijn kreeg tussen mijn schouderbladen. Ik heb ook al 3 verschillende zadels geïnstalleerd, omdat de pijn bij het originele zadel niet te harden is. Nog een belangrijk nadeel: 45 km/h is geen 45 km/h bij Riese & Müller. Daar waar ik met andere merken vlot boven de 40 geraak, moet ik met deze topper al aardig wat wind-mee hebben, en moeten de omstandigheden optimaal zijn. Zoniet blijft je op 37 à 38 maximaal steken. Als je dan dagelijks ingehaald wordt door speed-pedelecs die wél 45 km/h halen, dan is het best frustrerend dat je bike enkele duizendjes duurder is, en dat de performance er niet kan uitgehaald worden. Voor mijn gevoel heeft de fiets ook een versnelling te weinig: als je dan al eens boven de 40 km/h geraakt, dan trap je je volledig suf. Ik vind het geen aanrader, en ga dan ook op zoek naar een comfortabelere fiets.
Ik kocht deze - te dure - fiets eigenlijk in een opwelling, om mijn conditie te verbeteren, en ook om mijn woon-werkverkeer op een aangename en sportieve manier aan te pakken. Niets is echter minder waar. Mijn opmerkingen bij de Supercharger: - stuur staat te laag, waardoor ik hevige nekpijn krijg nadat ik een uur gefietst heb. De fietswinkel trachtte het stuur een halve centimeter hoger te zetten, en het zadel wat lager, maar dat brengt weinig soelaas. - Het originele zadel is beton. Een meer comfortabel zadel is geen overbodige luxe. 30 km/u is aangenaam haalbaar 35 km/u is serieus doortrappen 40 km/u is bijna onhaalbaar of met sterke wind-mee 45 km/u is fantasie Tussen de 13 en de 14de versnelling is eigenlijk een te groot gat. In z'n 13 trap je jezelf suf, en in 14 moet je al uit de kluiten gewassen benen hebben om deze rond te krijgen. Dus al bij al heb ik spijt dat ik deze fiets heb gekocht. Het minste tegenwind haalt je zo 8 tot 10 km/uur naar beneden.

Gerelateerde modellen