Stella Azzurro Superior Nero 2017

Technische specificatie

Algemeen

Modelreeks:
Azzurro Superior Nero
Modelnaam/Uitvoering:
Azzurro Superior Nero 2017
Type fiets:
Heren
Type sensor:
Rotatiesensor
Aantal versnellingen:
38
Display:
Swift Display
Gewicht (excl. accu, kan afwijken!)
21
Adviesverkoopprijs:
€1499

Technologie

Type motor:
Eleon/ 42 Nm
Plaats van de motor:
In het voorwiel

Accu

Type batterij/accu:
522 Wh
Plaats van de accu:
Onder de bagagedrager
Batterij/accu uit/afneembaar van fiets:
Ja

Overig

Open/dichte kettingkast:
Dichte kettingkast
Kleur:
Zwart mat / glans met rode accenten
Type shifters:
Shimano Nexus 3 of 8 versnellingen
Framematen:
51 cm/ 56 cm
Wielgrootte:
28
Frame type:
Heren
Frame materiaal:
Aluminium
Merk banden:
Anti-lek banden CST
Type/merk remmen:
Shimano V-brake voor, rollerbrake achter
Koplamp:
AXA
Achterlicht:
achterlicht geïntegreerd in accu
Type voorvork:
Single shock instelbaar Suntour
Zadel:
Stella zadel
Type zadelpen:
Geveerd

Deel uw eigen ervaring

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Alle velden zijn verplicht om in te vullen.


Wat een waardeloze service! Mij werd verzekerd dat ik de fiets binnen de beloofde tijd zou krijgen( ik ben er speciaal nog voor teruggegaan nadat ik door een mevrouw buiten werd toegefluisterd dat ze zich daar niet aan houden)Binnen werd me verzekerd dat ik er op kon rekenen. Nog telefonisch contact gehad met de klantenservice. Maar u begrijpt: hij wordt te laat geleverd. Mooie verkooppraatjes. Koop vooral bij een goede fietsenhandel die betrouwbaar is..
Onze Stella Arturo en Corrado bevallen ons zeer goed. Vorig jaar gekocht en inmiddels twee keer mee geweest op vakantie naar Kroatië. Hebben vanwege de bergachtige omgeving bewust voor een middenmotor gekozen. De Stella’s zijn inderdaad fluisterstil en de accucapaciteit is meer dan voldoende voor twee dagen fietsen. De fietsen voelen ook zeer stabiel aan en doen qua uitrusting niet onder voor de Koga’s van onze vrienden. Grote pluim voor de fiets en de servicemonteurs, die aan huis komen om de fietsen te voorzien van een onderhoudsbeurt.
Wat een oplichters! I.v.m. leverproblemen word ik van het kastje naar de muur gestuurd. Bij aankoop kreeg ik te horen dat de levertijd 5 werkdagen zou zijn. Een week later werd ik gebeld dat het 3 weken zou duren... Nog 2 weken later ben ik weer gebeld dat ze hem toch helemaal niet konden leveren! Vervolgens probeerden ze me een andere fiets aan te smeren. Bestelling proberen te annuleren maar dat bleek lastig. Uiteindelijk 3 telefoontjes moeten plegen om de bestelling definitief te cancelen. Boeven!
Na een heel slechte start afgelopen jaar met diverse keren de verkeerde fiets geleverd of een beschadigde. Na ruim een half jaar zijn er al diverse onderdelen die beginnen te roesten. Fietsen fietsen wel fijn. Onlangs voor een reparatie naar service center te Best geweest. Er zat een tik in de trapas. Keurig opgelost door de service monteurs in Best. Zijn prima vakmannen daar, die nog tijd voor je vrijmaken.
Prima fiets en prima service van Stella! En de review van dhr sahin... alsjeblieft koop een scooter!
Wij hebben een Vicenza en een Azzurro gekocht in Heerhugowaard. En ik ben echt verbaasd over het gezeik in sommige reacties want we hebben alleen maar goeie ervaring. In t eerste weekend werd een poging tot diefstal gedaan en moest t slot vervangen worden. Werd gelijk door t servicecenter in Heerhugowaard gedaan. En t zijn echt prima fietsen. Ook dat nog. Afspraken over leveren extra accu worden prima nagekomen. Kortom; niks mis met dat Stella
Ik heb tot mij grote spijt een Stella fiets gekocht. Je weet wel zo'n fiets met een fluisterstille motor met een gigantische actieradius.
Om te beginnen het is een centrifugerende wasmachine en geen fluisterstille motor. Actieradius van 110 km.. kom.. 40 km en wellicht 50 km is een betere schatting. Geloof niet wat Stella op haar site meldt. het zijn verkooppraatjes.
Ik heb ni een maand een elektrische fiets van Stella. Geen enkel documentatie ontvangen, niet over de display, niet over de accu. Ook geen factuur ontvangen. Dat laatste uiteindelijk wel maar na veel bloed zweet en tranen mijnerzijds.
Niet 1 dag heb ik er met plezier op gefietst. Dag 1 begonnen de problemen me op te vallen.. vooral de lawaai die de motor maakt en het inhouden waarbij ik weliswaar ondersteund door de motor, op eigen kracht harder dan 25 km per uur wil fietsen. nee hoor dat mag niet. Het is namelijk begrenst. Het gekke is dat ik dat met gemak haalde (vroeger) op mijn mountain bike zonder motor. Ik ben nu een COPD patiënt dus ik dacht ik koop een elektrische fiets van Stella. Met maar liefst 9 motorische ondersteuningstanden en 8 versnellingen.
Ik meldde me bij Stella. Ze vertelden me dat ik de eerste 200 km (doe in in ongeveer 14 dagen.. en dat is precies de grens waarbinnen je de fiets kan retourneren.. leuk he) in de ondersteuningsstand 6 mocht fietsen. Niet hoger hoor want dan raakt de motor ontregeld etc etc. Een andere reden voor deze misleiding is dat Stella je vertelt dat er vet in de motor zit en die vet doet er kennelijk 200 km over om zich te spreiden door de motor. Daarna , zo is me verzekerd door een monteur van Stella, zal de motor echt stil zijn. Niets is minder waar. Na 2oo km en uiteraard na de eerste 14 dagen waarin Stella je met “deskundig” advies aan het lintje houdt, was de motor nog niet stil. Wacht Stella weet raad.
Er kwam een monteur aan de deur. Die zou even mijn klantervaring in de richting van het positieve ombuigen. En hoe. Juist.. Door mijn originele software te vervangen door Béta software (nota bene!!!) en door de kogellager van een splinternieuwe motor te vervangen omdat ie na 250 km al stuk was. Hij heeft uiteraard ook nieuwe vet ingespoten. En je raad het al. Die vet moest zich ook door de motor verspreiden. Dus nog even geduld meneer.. maar het komt echt goed..
Ik mocht echter me aan strikte regels houden met de nieuwe Beta software waar de monteur zo trots op was. Ik weet niet wat hij denkt dat Beta in die context betekent maar het was duidelijk dat hij niet wist dat het dan gaat om experimentele software dat nog niet in producten voor de markt bedoeld is. Enfin: de instructie luidde: Versnelling op 4 dan ondersteuning op 2, versnelling op 5, dan ondersteuning op 3 en zo verder. Dan gebeurt het volgende.
Versnelling 1Ondersteuning (1-2) dus -1  Deze stand bestaat uiteraard niet
Versnelling 2Ondersteuning (2-2) dus 0  Deze stand bestaat wel maar uiteraard is nutteloos
Versnelling 3Ondersteuning 1  Deze stand bestaat uiteraard niet
Versnelling 4Ondersteuning 2  Deze stand bestaat uiteraard niet
Versnelling 5Ondersteuning 3  Deze stand bestaat uiteraard niet
Versnelling 6Ondersteuning 4  Deze stand bestaat uiteraard niet
Versnelling 7Ondersteuning 5  Deze stand bestaat uiteraard niet
Versnelling 8Ondersteuning 6  Deze stand bestaat uiteraard niet
Volgens deze logica kan ik de ondersteuningsstanden 7, 8 en 9 niet gebruiken. Ik heb er echter wel voor betaald. Gebruik ik ze toch, dan is dat kennelijk zo geregeld door de beroemde beta software dat er geen ondersteuning geleverd wordt.
Nu heb ik na de eerste reparatie en volgens bovenstaand schema al bijna 80 km zee onplezierig gefietst. De motor maakt meer (overigens ziekmakende) lawaai dan voorheen. Motor bokt. Op de hellingen heb ik absoluut niks aan de motor. De fiets fietst net zo zwaar als een normale fiets en dat is onacceptabel voor een copd patiënt.
Ik heb de laatste situatie aan Stella gemeld. Wat denk je dat de hebben gedaan?
Niets.. helemaal niets, ze lieten de klant met een niet naar verwachting functionerende fiets letterlijk in de kou. Dat is de service waar je op kan rekenen en waar je van afhankelijk bent. Ik waarschuw je: Je bent aan goden overgeleverd als je een fiets bij Stella koopt. Ze denken totaal niet mee drukken hun eigen mening door tot de eerste 14 dagen voorbij zijn. En daarna kan je de fiets volgens de algemene voorwaarden niet meer retourneren.
Als je denkt aan een Stella fiets, Think TWICE

m.v.gr.

M. Sahin