Stella Livorno Superior FDST Dames 2019

Technische specificatie

Algemeen

Modelreeks:
Livorno Superior
Modelnaam/Uitvoering:
Livorno Superior FDST Dames 2019
Type fiets:
Dames
Type sensor:
Rotatiesensor
Aantal versnellingen:
378
Display:
Stella Eleon
Gewicht (excl. accu, kan afwijken!)
24.5
Adviesverkoopprijs:
€1499

Technologie

Type motor:
Eleon/ 42 Nm
Plaats van de motor:
In het voorwiel

Accu

Type batterij/accu:
522 Wh
Plaats van de accu:
Onder de bagagedrager
Batterij/accu uit/afneembaar van fiets:
Ja

Overig

Open/dichte kettingkast:
Dichte kettingkast
Kleur:
Storm Grey/ Goud
Type shifters:
Shimano Nexus, 3, 7 of 8 versnellingen
Framematen:
48 cm /53cm / 57cm
Wielgrootte:
28
Frame type:
Dames
Frame materiaal:
Aluminium
Merk banden:
Anti-lek banden Vredestein
Type/merk remmen:
Shimano hydraulische schijfremmen
Koplamp:
Daytime Running Light Technology
Achterlicht:
Daytime Running Light Technology
Type voorvork:
Dual shock
Zadel:
Stella zadel
Type zadelpen:
Geveerd

Deel uw eigen ervaring

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Alle velden zijn verplicht om in te vullen.


Wij hebben twee Stella fietsen aangeschaft en wil even laten weten wat je kan verwachten : Herenfiets • Levering twee maal gebeld door bezorger dat het later werd kan gebeuren maar je halve verlofdag ben je kwijt (bezorger maakte netjes zijn excuus daar lag het niet aan) en je kan de fiets niet zelf in ontvangst nemen waardoor de belofte van het afstellen op maat voor de deur helaas niet klopt. • Na thuiskomst denk je lekker te gaan fietsen maar het aanzicht van de voorband klopte niet helemaal conclusie voorband heeft een rara vorm waardoor je tijdens het fietsen constant hobbelt op je fiets ik neem dus volgende dag zaterdag contact op met Stella die geven aan over kleine 2 weken even langs te komen was ik het niet helemaal mee eens ( ik koop een fiets beloftes zijn veel belovend maar na betaling en levering kun je twee weken wachten tot dat ze je nieuwe fiets gaan nakijken op een voorband) er word nog bekeken of het sneller kan na aandringen bij de medewerker ik word nog gebeld ben benieuwd. • Bagagedrager en spatbord achter waren scheef gemonteerd heb ik uit frustratie maar zelf opgelost Damesfiets • Stuur los • Bagagedrager achter geheel naar recht verwrongen even voor het zicht zelf wat gecorrigeerd Kort samen gevat kijk goed wat je koopt en of alles daadwerkelijk vast en recht gemonteerd zit voor je betaald. Ben benieuwd hoe snel alles netjes word opgelost zodat we met een prettig gevoel weer de weg op kunnen zonder commentaar te krijgen van andere dat je een scheve fiets met gebreken hebt gekocht. Wel rijd de fiets verder goed tot nu toe
Een paar maanden geleden een nieuwe Stella Livorno gekocht. Geen proefrit aan huis aangevraagd, maar vanuit de winkel te Doetinchem. De fiets beviel goed. Bij de onderhandeling over de prijs kreeg ik te horen dat de oorspronkelijke prijs van de fiets bijna 2100 euro was, nu met korting voor 1850 euro én geen 7 maar 8 versnellingen, dus eigenlijk een duurder type voor een lagere prijs. Als ik direct zou beslissen zou de prijs 1599 euro worden, met 14,5 Ah accu voor een actieradius van 150 km. Hierna nog onderhandeld over de inruil van één van mijn oude fietsen (15+ jaar oud), een kettingslot en zadeltassen. Al met al uitgekomen op 1450 euro met gratis kettingslot en zadeltassen. Geen slechte deal vond ik. De ervaringen tot nu toe zijn goed, met als tegenvaller dat tijdens de tweede fietstocht de voorband klapte toen we een pauze hielden. Vreemd dat dit niet tijdens het fietsen gebeurde, maar toen de fiets stilstond. Achteraf bleek dat dit kwam omdat, naar zeggen van de monteur die aan huis kwam, de fabrikant van de velg een verkeerd lint gebruikt heeft. Dat lekke banden voorkomen lees ik wel vaker op dit forum. Dus kennelijk iets waarvan Stella op de hoogte is, maar niet kan/wil verhelpen. Heel vervelend voor de klant. In contact met het servicecenter over de reparatie van de voorband, kan ik alleen maar zeggen dat ik vriendelijke mensen gesproken heb. Ook de monteur die (gratis) aan huis kwam was vriendelijk en kundig. De fiets wordt helaas niet opgehaald van de plek des onheils. Ik moest de fiets zelf maar vervoeren naar huis. Dat was een hele klus. Toen ik een lokale fietsenmaker belde tijdens de betreffende fietstocht om de voorband ter plekke te laten repareren, kreeg ik te horen dat hij uit principe niet wilde werken aan Stella fietsen. Dit geldt overigens voor meer fietsenwinkels in NL. Ook hiervan is Stella op de hoogte bleek achteraf toen ik mijn ervaringen deelde met het servicecenter. Inmiddels is de binnenband zonder kosten thuis vervangen (wel 2,5 weken wachten, vanwege de vakantiedrukte) en doet de fiets het tot nu toe goed. In 'pass' 3 ga ik zo'n 20 km per uur en kom ik bijna 70 km op een volle accu. In 'pass' 5 ga ik bijna 30 km per uur en kom ik zo'n 40 km op een volle accu. Nog lang geen actieradius van 150 km, maar voor mij is dit voldoende. Er staat inmiddels meer dan 700 km op de teller en de fiets houdt zich goed.
Na 3100 km had ik een defect dat echter af en toe maar optrad. Gelukkig kon ik snel bij de werkplaats in Best terecht. Op de reparatie kon ik wachten maar helaas de fout was hardnekkig en ik moest de fiets achter laten omdat er een nieuw onderdeel besteld moest worden. Ik kan niet anders zeggen dat ik heel netjes behandeld ben en op korte termijn de moeilijk te reproduceren fout is opgelost. Ik vind het prettig dat er een vestiging in de buurt is zodat je met problemen zelf naar de zaak toe kunt.