Stella Livorno Superior FDST Heren 2019

Technische specificatie

Algemeen

Modelreeks:
Livorno Superior FDST
Modelnaam/Uitvoering:
Livorno Superior FDST Heren 2019
Type fiets:
Heren
Type sensor:
Rotatiesensor
Aantal versnellingen:
378
Display:
Stella Eleon
Gewicht (excl. accu, kan afwijken!)
24.5
Adviesverkoopprijs:
€1499

Technologie

Type motor:
Eleon/ 42 Nm
Plaats van de motor:
In het voorwiel

Accu

Type batterij/accu:
522 Wh
Plaats van de accu:
Onder de bagagedrager
Batterij/accu uit/afneembaar van fiets:
Ja

Overig

Open/dichte kettingkast:
Dichte kettingkast
Kleur:
Storm Grey/ Goud
Type shifters:
Shimano Nexus, 3, 7 of 8 versnellingen
Framematen:
48cm/ 53cm/ 57cm
Wielgrootte:
28
Frame type:
Heren
Frame materiaal:
Aluminium
Merk banden:
Anti-lek banden Vredestein
Type/merk remmen:
Shimano hydraulische schijfremmen
Koplamp:
Daytime Running Light Technology
Achterlicht:
Daytime Running Light Technology
Type voorvork:
Dual shock
Zadel:
Stella zadel
Type zadelpen:
Geveerd

Deel uw eigen ervaring

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Alle velden zijn verplicht om in te vullen.


Mijn fiets bevalt prima echter de nazorg en bereikbaarheid van de technische afdeling van Stella is dramatisch. Als je in het keuzemenu een 2 kiest dit beteken dat je geinteresseerd bent in de aanschaf van een fiets, dan wordt na 1 seconde de telefoon beantwoord, echter heb je al een fiets gekocht dan kies je optie 1 en dan is het wachten, wachten, wachten. Stella doe daar iets aan
Goed advies bij aankoop en service bij de aflevering. De fiets werd door de bezorger helemaal rijklaar gemaakt zodat ik diezelfde middag al kon fietsen. Zeer vriendelijke mensen die met je meedenken. De aanschaf was een flinke investering, maar zeker de moeite waard. Inmiddels ruim 3000 kilometer gefietst, zonder problemen of klachten!
Nu een half jaar de Stella Allegro en de fiets bevalt nog steeds. Je betaalt wat, maar dan heb je ook een prima fiets. En je hoeft er de deur niet voor uit, ze komen gewoon langs bij huis. Ik dacht eerst dat ik geen elektrische fiets nodig had, maar als je eenmaal ervoor kiest, merk je alleen maar voordeel.
Tweede jaar langs geweest voor servicebeurt. Precies op tijd super monteurs en ook kosteloos band vervangen! Een dikke 10
Sinds een aantal maanden hebben mijn vrouw en ik 2 Stella Livorno's in gebruik en zijn hier zeer tevreden over. Bij de aankoop wilde ik eerst voor een middenmotor gaan, maar de automatische versnelling ontkoppelt de aandrijving bij het schakelen en dat vond ik minder prettig. En de uitvoering met voornaafmotor ligt ook heel stabiel op de weg en is geruislozer en goedkoper. Mijn eerste accuduur ging 150 km mee, maar daarbij hoefde ik vaak maar in ondersteuningsstand 1 (van de 9) te fietsen. Zo licht ging dat dus. In Sauerland met aardige heuvels ging de accu 100 km mee. De service van vestging Ridderkerk is ook geweldig. Afspraak op dezelfde dag dat gebeld werd. Op onze 2 fietsen werd de software updated, zodat er geen verschil meer was in de mate van ondersteuning. Ook werd op mijn verzoek tegen schappelijke prijs 2 sets omklapbare trappers (makkelijk voor op de caravan) gemonteerd. Alles met een lach en groot vakmanschap. Als ex-Gazelle en ex-Koga Myata fietsers (die niet electrisch waren) zijn wij erg te spreken over onze Stella fietsen.
In mei heb ik een Stella Livorno gekocht in Best. Ik heb er inmiddels meer dan 2000km mee gereden en ben uiterst tevreden over zowel de fiets alsook de service. Zojuist is de eerste gratis service beurt uitgevoerd en er is een klein mankement goed verholpen. Over de actieradius het volgende, de actieradius wordt altijd overdreven en in de praktijk nooit gehaald. Mijn fiets zou meer dan 110km moeten halen maar de smoes is altijd dat dat van alles afhangt. In de praktijk haal ik op de 36V/14.5 Ah accu maar 55km. Hierbij moet ik aanmerken dat ik maar een stand ken en dat is de maximale ondersteuning en 90kg weeg. Neem dus de opgegeven afstand met een flinke korrel zout. Dat gold ook voor mijn vorige e-bike overigens. Verder moet je natuurlijk ook de advertenties niet al te serieus nemen want er is altijd korting. Ik vraag me ook af hoeveel van de door mij betaald som naar de advertentie campagnes gaat dat moet best aanzienlijk zijn. Desalniettemin ben ik erg blij met deze fiets en vind het een goede kwaliteit/rijs verhouding.
we hebben de fietsen net binnen , deze zijn goed , maar de service is er niet . de accu bij een van de fietsen kan er bijna niet uit omdat er een fout zit in de bagagedrager . de monteur die ze kwam brengen heeft hier niets van gezegd terwijl hij er de accu in stak , ze maken er zich wel heel makkelijk van af . maar dan het ergste : de zogenaamde actie die ze bijna altijd hebben , bij ons met pasen stond er livorno van 2099 voor 1599 . na enig uitzoeken kwam ik erachter dat deze fiets het hele vorige jaar 1699 was . volgens een verkoper die ik langdurig hierover aan de tand gevoeld heb , heeft hij nog nooit 2000 (laat staan 2099 ) voor een livorno gevraagd . pure misleiding dus . de fietsen rijden erg goed . ik geloof niet dat je voor dit geld betere vind , maar let goed op met zogenaamde acties waar je snel moet reageren , die prijzen zijn altijd zo . kortom : goede fietsen , zeer slechte service , bereikbaarheid slecht , en naar die reclames en acties zou de reclame code commissie eens moeten kijken !
Stella fietsen beloofd een heleboel (waaronder dat de fiets volledig op maat gemaakt kan worden), maar uiteindelijk bleek dit totaal niet te kunnen met deze fiets. Wij zijn dus verkeerd geïnformeerd door de verkoper. Ook is de levertijd een stuk langer dan van tevoren vermeld.
De fiets werd geleverd, en daar kregen wij te horen van de monteur dat er 'wel even' nieuwe wielen (26 inch) onder gezet konden worden, zodat mijn vrouw met haar voeten bij de grond zou kunnen, maar dit bleek uiteindelijk óók niet mogelijk op deze fiets.
Dus zowel de verkoper als de monteur bleken niet goed op de hoogte van de mogelijkheden.
We moesten constant zelf bellen. Uiteindelijk hebben we de order geannuleerd, maar zitten nu nog steeds te wachten op het terugbetalen van de aanbetaling, dit na herhaaldelijk bellen.

Kortom, slechte/geen service + het feit dat personeel slecht advies geeft en niet goed op de hoogte zijn van de mogelijkheden. Het mag dan wel de 'grootste leverancier' zijn van elektrische fietsen, maar zéker niet om aan te bevelen!
Dat het niet altijd lekkere gaat bij Stella, mijn ergernis.

Op 8 augustus 2 fietsen bestelt, de Livorno. Zouden na 5 werkdagen worden afgeleverd doch op mijn voorstel werd dat ruim 10 werkdagen. De 22e augustus zou de aflevering zijn op mijn camping. Vrijdags voor deze aflevering werd ik gebeld met de bevestiging van aflevering. Dat weekend was ik thuis, een plan makend voor de komende week, zodat wij een mooie fietsweek zouden hebben, het was ten slotte de hele week mooi fietsweer. Enkele knooppunten fietstochten op de Veluwe uitgeprint, oude elektrische fiets ( Batavus Genova e go 7) van mij vrouw verkocht. Maandags op naar de camping, werd ik onderweg gebeld dat Stella de levering moest uitstellen omdat er geen fietsen voor ons in voorraad waren. Werd daar erg ontstemd over, temeer omdat de vrijdag hiervoor nog de bevestiging telefonisch werd afgesproken. Kortom..... een mooie fietsvakantie van een week door de neus geboord. Uiteindelijk zullen de fietsen hopelijk de 29e augustus geleverd worden. Als doekje voor het bloeden bood Stella aan om wel 25 euro per fiets korting te geven, op een fiets van 1499.-- euro. Die 25 euro kon ik gebruiken om een huurfiets te nemen, zo werd mij door de afdeling planning verteld. De blijdschap van aankoop van 2 fietsen was gereduceerd tot 0. Ik hoop dat toekomstige kopers dit bespaard blijft, dat mag je toch verwachten van een dergelijk bedrijf.
Vorige jaar een mooie Stella Livorno gekocht. Levering na 5 dagen en alles was perfect. Na 1 jaar zeer tevreden in binnen- en buitenland gefietst te hebben, een tweede Stella Livorno gekocht. Weer binnen 5 dagen afgeleverd! Beide fietsen krgen bovenfien meteen de nieuwe software.
Inmiddels is de nieuww fiets ingereden en wij zijn zeer tevreden met de fietsen en hebben totaal geen klachten. Accu goed, motor lekker sterk en de service was gewoon heel goed.
In de negatieve reviews kan ik mij niet vinden. We zijn altijd keurig te woord gestaan telefonisch en ook door de medewerkers die de fietsen kwamen brengen en service hebben verricht. Notabele zonder extra kosten mijn optioneel vlinderstruik vervangen door het originele stuur. De fietsen werken prima. Enig minpunt is de voorwielmotor die een schurend geluid maakt. Dit moet ik overigens nog melden bij Stella waarna ze hier ongetwijfeld naar komen kijken.
07 april 2017 2 Livorni's gekocht en na 350 km wilden we graag zwaardere accu's om echte tochten te kunnen maken - dat kan volgens Linda van Stella maar wel 250 euro per accu bijbetalen!!! want deze zouden ze niet meer kunnen verkopen! Jaja..ik ben gekke Henkie...deze gaan gewoon weer in een andere fiets - service?? 3 keer NIKS!! nooit meer!!
2 van deze fietsen aangeschaft in rijnsburg op zaterdag. Was erg druk en weinig mankracht , maar de aanwezige verkoper deed zijn uiterste best om iedereen van dienst te zijn. 10 dagen later zijn onze fietsen geleverd. Keurig op tijd door een hele vriendelijke jongeman. Alles keurig afgehandeld. We moeten nog gaan fietsen , maar de eerste ervaring met stella is top! Het is een enorm groeiend bedrijf dus iets langer wachten op je fiets is te begrijpen.
In mei 2016 Stella Livorno gekocht. De levering duurde langer dan was afgesproken, dat was minder dus. Fiets wel netjes afgeleverd, maar de persoon die afleverde had wel heel erg veel haast.

Ervaring met de fiets: Prima fiets, fietst heel licht en comfortabel, zadel wat aan de harde kant. Helaas na 2 weken viel de ondersteuning tijdelijk weg. Hierover gebeld, monteur kwam 1 week later (dat is dus o.a. een nadeel bij Stella als je wat hebt aan je fiets) echter probleem prima en adequaat opgelost. (computer vervangen).

Nu ca. 1300 km gefietst zonder problemen, fietst absoluut heel fijn.
Ik fiets met de accu gemiddeld 60-70 km, 110 km zoals beloofd heb ik nog nooit gehaald en is absoluut onhaalbaar. (tenzij windkracht 10 mee en van de berg af) Op zich is 70 km echter niet slecht.

Minder fijn is de wijze waarop Stella verkoopt, de constante akties met kortingen maken de geloofwaardigheid van die betreffende akties natuurlijk erg ongeloofwaardig. Trap er niet in, laat u niet overhalen met mededelingen dat de aktie alleen deze week of deze maand geldt, allemaal onzin, want de volgende aktie staat al weer in de krant. Neem dus gerust bedenktijd en laat u niet forceren door mooipraterij van de verkoper.

Intussen heeft de fiets een gratis onderhoudsbeurt gehad, allemaal prima, echter monteur was wel weer heel snel klaar. Daarom vanwege div. mindere zaken van Stella (verkoopwijze) geen 5 sterren maar 4, maar over de fiets verder alleen maar lof!
Ik wil u waarschuwen dat Stella Misleidende Actiebrochures verstuurd wij kregen half Januari brochure met accu 14,5 Ah en vrienden begin Februari met accu 11 Ah erg vreemd!!! bij navraag afgescheept met helaas drukfoutje alleen de hele actiebrochure is blijkbaar een drukfoutje want bij elke fiets staat 14,5 Ah en upgrade 17,5 Ah mogelijk. blijf het toch vreemd vinden dat stella het afdoet met sorry pech gehad foutje bedankt!!!