De laatste gebruikerservaringen over Elektrische fietsen

Vorig jaar 2 Amslod fietsen gekocht. Ik kom uit de 2 wieler branche. Mede bedenker van de eerste electrische fiets de Rivolt. Dus even polshoogte genomen bij kennissen met een rijwielzaak. Mijn conclusie was toen, er is overal wat! Na een bezoek aan Meppel was de keuze niet zo moeilijk goed geholpen, goede kwaliteit en een van de belangrijkste dingen de accu. Met een ondersteuning van 3 en regelmatig de accu opladen halen we een actieradius van meer dan 100 km. Dus als je twijfelt en alle lul verhalen op internet ziet, is Amslod een zeer goede keuze. Ton Castricum Sint Pancras
Mijn fiets aangeschaft in juni 2017. Geen problemen met de garantie van Gazelle. Zit nu over 25.000km op de teller. Toendertijd een extra accu aangeschaft als backup. De meegeleverde ketting bleek te zwak voor een elektrische motor. Op bepaald moment viel de accu steeds uit na een oneffenheid op het fietspad. Verholpen met een paar stripjes plakband in het slot van de accu. Prima fiets & chapeau voor de service van mijn fietsenmaker.
Ik heb deze fiets nu 3 jaar en rij er veel mee. Fiets is prima, gaat wel eens iets stuk. En dan komt er inderdaad het probleem van communicatie met Amslod. Het laatste jaar gaat het beter, maar duurt altijd bijna minimaal 1 week voordat ze langs kunnen komen. Heb nooit gevraagd om spoed hoor, misschien ligt het daar ook aan. Reparaties zijn niet altijd in 1 keer gemaakt, maar ze rekenen er ook bijna niets voor. Ofwel, dit blijft een afweging tussen kosten en service vermoed ik. De fiets daarentegen vind ik prima rijden! Dus kies zelf waar je voor kiest. Prijs en fiets zijn goed, in de organisatie kunnen ze nog heel veel punten scoren ter verbetering!
Mede op basis van tamelijk juichende recensies op ANWB-niveau een bezoek gebracht aan een verkoopvestiging van Amslod elektrische fietsen, in dit geval in Vianen. Na een proefrit en uitgebreide verkoopgesprekken besloten om twee fietsen, een dames- en een herenmodel aan te schaffen. Echter waren de nieuwe (2019 modellen) nog niet te zien en te testen. Dat betekende een min of meer voorlopig koopcontract, waarbij de damesfiets een slagje kleiner qua framehoogte zou zijn dan de herenfiets. En toen al werd schriftelijk vastgelegd dat indien de koop definitief zou worden, beide fietsen op 11 juli zouden worden geleverd. Kort nadien beide nieuwe modellen getest en bekeken en koop definitief gemaakt, met dien verstande dat het damesmodel dezelfde framehoogte als het herenmodel zou krijgen. Aldus met de verkoper afgesproken die intern e.e.a. in gang zou zetten en ik zou daarover via mail worden bericht. Wat er ook kwam, geen mail. Zelf contact opgenomen met het hoofdkantoor in Zwolle, waar men van de afgesproken wijziging van de framehoogte niets afwist: de damesfiets stond nog steeds voor een kleinere maat. Zou worden gewijzigd. Kregen kort daarop de totaalrekening (keurig op tijd en kloppend). Deze per direct voldaan, waarna een no-reply mail volgde dat men op woensdag 4 juli de fietsen kwam bezorgen, dit terwijl nadrukkelijk de 11e juli was afgesproken: op 4 juli waren wij niet thuis, op vakantie!!! Het kostte veel telefoontijd en ingehouden woede om de afdeling bezorging in Zwolle te spreken te krijgen: namen de telefoon gewoon niet op!!! Uiteindelijk via de verkoper in eerste aanleg de juiste bezorgdatum geregeld. Dan: twee fietsen uit de doos, de chauffeur zet de sturen recht, monteert de trappers, sluit wat elektronica aan en dat was het dan: de fietsen zijn klaar voor gebruik...… Ware het niet dat de banden van beide fietsen leeg waren, dat van de damesfiets de vijfde versnelling niet werkte, dat van de herenfiets de jasbeschermerclips ontbraken en dat de ketting tegen de kettingkast liep. Geweldig, wat een kwaliteit en wat een sprankelend begin.... Contact opgenomen met "Zwolle". De medewerker daar was van oordeel dat deze aflevering helemaal fout was geweest en zou ONMIDDELLIJK ALLES IN HET WERK STELLEN om de terechte gevoelens van onbehagen/boosheid weg te nemen. Welnu, dat moet nog (1 september, ruim 7 weken na levering) gebeuren. Een ook de verkoper in eerste aanleg blijft in deze oorverdovend stil. Als dit de stijl van Amslod is, ………. Overigens heb ik voorafgaand aan dit topic de verkoper hieromtrent schriftelijk ingelicht. Mogelijk dat publicatie van deze miskleunen andere Amslod-fietsers bekend of vreemd voorkomt: ik zie uw reactie en hopelijk die van Anmslod, met belangstelling tegemoet.
Ik hebbmijn fiets iets langer dan 1 jaar en was er zeer tevreden over, totdat ik zijn eerste beurt moest laten geven. De winkel waar ik hem had gekocht vertelde ons toen ik hem kocht dat de onderhoud daar gedaan zou worden en ik er op kon wachten. Nou dat was dus helemaal niet waar, ik zou hem 3 weken kwijt zijn als ik hem een beurt zou laten geven,en aangezien het niet in de buurt was zit ik nu met een fiets die nergens zijn beurt kan krijgen. Ook is de batterij slecht geworden, kon er eerst 60 km mee fietsen nu is hij al met 20 km leeg. Helaas ben ik nu minder tevreden met de eens zo leuke en lekkere fiets.
Ik heb de fiets nu 5 jaar. 29.000 km heb ik er mee gereden. Nooit problemen mee gehad. Alleen normaal Onderhoud. Aanrader.
Na de aflevering van de fietsen in juli van dit jaar, enkele mankementen gehad. voor het verhelpen er van, heel veel miscommunicatie met amslod. Mails worden niet beantwoord en een negatieve reactie hiervan op hun klantbeoordeling wordt niet gepubliceerd (heb ik zelfs 3x geprobeerd). Klachtenformulier welke op internet staat werkt niet. Ben ik de enige met dergelijke problemen/ervaringen of zijn er meerdere? graag reactie/ervaring melden op deze site
Prima fiets en net bedrijf dat volgens afspraak de zaken goed heeft geregeld. Na bezoek van een adviseur die bij ons thuis kwam de verschillende modellen geprobeerd. Mijn vrouw viel gelijk voor de witte fiets met middenmotor. Die vond ik wel er g wit voor mij maar gelukkig was er ook een grijs blauwe variant. Mooi afgewerkt en voor ons gevoel niet op aan te merken. Prima prijs afgesproken en de oude fietsen ingeruild. Ze hadden de levertijd inmiddels ingelopen zei de verkoper die door de grote vraag in het seizoen was ontstaan en we konden de factuur met enkele weken verwachten. Die kwam inderdaad 2 weken later per mail. De dag na betaling kregen we een mail met een bezorgdag. De chauffeur belde ons netjes een half uur van te voren dat hij er aankwam. De fietsen afgeleverd en afgesteld en heeft de oude fietsen en de doos meegenomen. Er zat geen handleiding bij zei hij omdat deze op waren maar we hadden deze in de mail zei hij wat klopte. Een week later kregen we de papieren handleiding toegezonden. Tot nu toe prima ervaring en de fietsen rijden heerlijk.
Heel veel beloven bij de verkoop alleen ze kunnen het niet waarmaken. Levertijd van 5 weken wordt al gauw meer dan 2 maanden. Ik heb de fiets dan ook geannuleerd. Het gemiddelde cijfer klanten-beoordeling op hun site kan niet kloppen want de negatieve reviews worden niet geplaatst en niet mee geteld. Zeer oneerlijk en dit geeft een valse voorlichting voor aspirant kopers. Ik kan dan ook iedereen afraden om bij Amslod een fiets te kopen.
De fiets is weinig bijzonders, maar wel wat goedkoper dan bij een gewone fietsenzaak. Na 470 kilometer kettingkast stuk, geen snelle mogelijkheid tot reparatie. Gelukkig wilde een lokale fietsenzaak deze repareren, moest helaas wel extra betalen omdat het een internetfiets was. Denk dat dit de eerste en laatse Amslod is.
Na 7 jaar gebruik en halverwege 1 nieuwe accu van 600 euro advies van fabrikant om te kijken naar andere elektr. Fiets. Motor is stuk en fabrikant daarvan is al enkele jaren failliet. Maw 2300 euro en 600 euro in 7 jaar afgeschreven. Kennelijk geen onderdelen op voorraad of een veelvoorkomend probleem. Van de beloofde duurzaamheid geen sprake.
Verschrikkelijk agressieve verkoop, lijkt net op Seats en Sofa’s. Fietsen zijn niet bijzonder, Amslod doet voorkomen dat het Nederlandse fietsen zijn, maar ik vermoed dat ze uit Polen of China komen, gezien her feit dat ik zag dat de fietsen al nagenoeg afgemonteerd uit een doos kwamen. Ik ben maar een deurtje verder gaan kijken, dit zag er niet professioneel uit.
(kan zijn dat ik verkeerde odl heb aangeduid, betrft Flyer 2013, highspeed met rohloff) heb een flyer highspeed maar ben er allesbehalve tevreden over. Was topmodel in 2013 met rohloff en nu op de sukkel met de motor. Garantie verstreken en daar sta je dan. Maakt veel lawaai tijdens het trappen, maar rijdt nog. Fietsenmaker zegt dat dit niet kan worden opgelost. Nieuwe motor van rond de 850 euro (!!) is de oplossing. men doet zelfs niet de moeite om de motor open te halen en te kijken wat het probleem is. Neen: steek er maar een andere motor in. Een nieuwe motor anno 2018 is ook geen oplossing, want dit pas niet in de kader. Kaders veranderen blijkbaar op enkele jaren tijd. Dit wil dus zeggen dat ik zou terug moeten gaan naar een motor van rond 2013. Absurd en ik voel mij bedrogen (bedrog 1). Met een hedendaagse motor had ik eventueel nog kunnen leven. Adder onder het gras: op een nieuwe fiets geef Flyer 5 jaar garantie, op een 'nieuwe' motor van 2013 maar 2 jaar??? (bedrog 2). Een hedendaagse accu uit 2018 gaat ook niet meer, want niet compatibel met motor (bedrog 3). Accu dus terug uit 2013… Wat is mijn les voor een volgende fiets: alvast geen middenmotor meer. Het minste dat verandert aan de kader, blijkt een probleem voor vervanging van de motor. Ik denk dat achtermotor nog het beste is, nieuw wiel erin met motor als motor stuk zou gaan. Wiel kun je ook opsturen bij problemen. Neen, Geen flyer meer voor mij. Ik zal als de motor helemaal maar stuk is, hem maar omvormen tot een gewone fiets zonder batterij en motor (hopelijk lukt dit). Of uiteenhalen: gelukkig zit er nog een rohloff in. Die zal ik wel kunnen verkopen (heb er in totaal maar 12.000 km mee gereden). ten minste iets nog van waarde …
Batterij is na 4 jaar correct gebruik kapot. Dat is buiten garantie natuurlijk en dienst na verkoop van Flyer heeft er geen oren naar.. De fiets en batterij zijn nochtans goed verzorgd. De fiets wordt wekelijks gebruikt en de batterij is nooit blootgesteld aan extreme koude of warmte. Ze wordt maandelijks minstens 1x opgeladen. Een nieuwe batterij kost 799 Euro! Dat is verschrikkelijk duur en dat maakt de onderhoudskosten van Flyer onredelijk hoog.
Qwic maakt mooie fietsen, gaat voor kwaliteit, maar als na 2,5 jaar en 1500km de motor stuk is is er ook direct geen service meer. Dit is zeer bedroevend zeker als een vervangende motor dan 1000 euro moet kosten. Oftewel fiets kan in de prullenbak!! Zelfs de dealer vond dit niet kunnen, maar kunnen er ook niets mee, qwic is niet thuis voor coulance. Dus conclusie : super slechte service en gewoon nooit meer een qwic.
Leuk ogende, sportieve fiets. prima afwerking. Rechtstreeks bij de fabriek te bestellen, vandaar prijs/kwaliteit prima in orde. In te stellen met app op de smartphone.
Ik heb in 2015 besloten om een elektrische fiets te kopen, vanwege het feit dat we in vakanties vaak naar “bergachtige” gebieden gaan en mijn vrouw al wel een elektrische fiets had, waardoor ik vaak achterbleef als we een ritje gingen maken. Na onderzoek heb ik een Gazelle Ultimate C1i HF herenfiets gekocht, bij Dekker Tweewielers. (ander type dus dan hierboven aangegeven, maar deze mogelijkheid stond er niet bij) In 2015 zijn we naar bergachtig gebied op vakantie geweest. Niet heel steil, maar af en toe wel aardig pittig. Als ik de fiets in de bergmodus zette, omdat het een steil klimmetje was, deed de fiets in het begin even zijn werk, maar al snel stopte de ondersteuning. Het was net alsof hij uitgeschakeld werd. Natuurlijk heb ik elke stand geprobeerd, maar steeds stopte de ondersteuning als ik bergop reed. Ik weet dat een middenmotor beter is in bergachtig gebied, maar zomaar stoppen met de ondersteuning van de voorwielaandrijving leek me niet in orde. Te meer omdat mijn vrouw een 4 jaar oude Sparta had, ook met voorwielaandrijving, die met heel weinig moeite de berg wél op fietste!! Ik heb de firma Dekker hier gelijk in 2015 van op de hoogte gesteld en zij hebben geprobeerd de fout boven water te krijgen en de fiets te repareren. In 2016 en 2017 echter hetzelfde probleem, waarna steeds weer een oplossing gezocht is. Het probleem bleef echter en vorig jaar heeft Gazelle een nieuwe voorwielmotor geleverd, die het probleem zeker zou oplossen (volgens de leverancier). Dit jaar op vakantie bleek bij de eerste de beste lange helling dat het probleem echter niet opgelost was. Ik vraag me dan ook af, of er echt wel een nieuwe motor in is gegaan! Is dat wel het geval, dan leveren ze prutswerk af! Ik heb nu 4 jaar achterelkaar een behoorlijk rot gevoel gehad in mijn vakantie en de vakanties zijn aardig beperkt geweest m.b.t. het fietsen!! 4 jaar lang!! In een telefonisch contact met Gazelle werd doodleuk gezegd dat de fiets een eerste type is, en niet geschikt om in de bergen te gebruiken!!?? Ongelofelijk zo’n antwoord. Er zit zelfs een bergmodus op de display! Dat Gazelle me 4 jaar van het kastje naar de muur heeft gestuurd en het probleem niet heeft opgelost is voor mij de reden om geen Gazelle meer te kopen, dit na een leven lang Gazelle te hebben gereden.
Ik heb sinds eind juli 2018 een R&M New Charger Nuvinci met geveerde voorvork en bodyfloat. Wat een gewèldige fiets. Stabiel, snel, comfortabel. Heerlijk navigatiesysteem. Top remmen. Traploos schakelen, zelfs bij stilstand. Ongelofelijk. Het beste dat ik op fietsgebied ooit heb ervaren. Ik fiets me helemaal suf. En dat met veel plezier.
In oktober 2016 twee Koga's E-deluxe met ION-motor met achterwielaandrijving en een 522 W-batterij gekocht. De ondersteuning is bij beide fietsen al eens uitgevallen, een eerste keer na het terugplaatsen van de batterijen. De contacten op de batterij en fiets moeten precies tegenover elkaar komen te zitten maar dit gebeurt blijkbaar niet steeds met als gevolg problemen met de ondersteuning. Vandaar dat we de batterijen er niet meer uitnemen om ze op te laden als het niet echt nodig is. Nadien geen problemen meer gehad gedurende een volledig jaar. Onlangs (in september) terug een ondersteuningsprobleem op één fiets. Na een rit van 50 km de fiets even geparkeerd om iets te drinken en bij het vertrek kwam de foutmelding E05: 'communicatieprobleem' op het display. Verder gefietst met de ondersteuning uit maar na verloop van tijd reageerde het display helemaal niet meer (bleef zwart en het indrukken van de aan/uit knop had geen effect). Bovendien begon na een tijdje de motor op het wiel te remmen, zelfs met afgekoppelde batterij. Dus onmogelijk om verder te fietsen, want het was precies of je met de rem op reed!
Vorige maand onze Amslod Hilston en Wellington ontvangen. We hebben al genoeg kunnen fietsen om de Amslod ervaring te delen samen met de aankoop en bezorging. De aankoop ervaring was op zich wel goed. Amslod pretendeerd zich specialist te noemen, maar moeilijke en kritische vragen werden niet overtuigend beantwoord. Het leek erop dat de verkoper deze vragen liever niet hoorde. De proefrit ging goed en er werd aan tafel een prijsopgave gemaakt. Het viel wel op hoe snel de prijs zakte, de korting vloog ons om de oren. Dat Amslod verkopen wil was wel duidelijk, er zou een handtekening komen want de verkoper was toch al een uur met ons bezig. Uiteindelijk na drie weken de fiets bezorgd. Een van de twee fietsen was beschadigd, niet ernstig, maar toch. De actieradius van 150km die beloofd werd halen we bij lange na niet, de beweringen in het verkoopgesprek werden met een hoop mitsen en maren gepareerd. De fietsen zelf fietsen wel lekker en zal ik geen onvertogenwoord over zeggen, maar de algehele Amslod ervaring is niet overtuigend om ze aan te bevelen en nogmaals een fiets aan te schaffen.