De laatste gebruikerservaringen over Elektrische fietsen

Heb deze fiets al twee jaar en 3000 km gereden. Prima fiets nooit problemen en sterke accu.
Sinds september 2018 heb ik op mijn 61cm Brinckers LeMans herenmodel bijna 1000 km gefietst. Vrijwel uitsluitend woon-werkverkeer (25 km heen en 25 km terug). Ik ben een grote, zware vent (120 kg) en woon in de polder, dus altijd winderig. Comfort: De fiets is niet bepaald comfortabel, maar stijf, stoer en stabiel. Geen verende zadelpen of voorvork, maar een retestrak sturende kilometervreter. De remmen zijn voldoende, net als de verlichting. De Schwalbe Marathon-plus banden voelen solide aan en bieden fantastisch veel grip en stabiliteit. De bagagedrager is niet superpraktisch. Het zadel is bespottelijk hard en heb ik direct vervangen. Motor: De Chinese Bafang motor is prima. Geen moment heb ik verlangd naar de Duitse tegenhanger. In stand 5 biedt hij voldoende ondersteuning, zodat ik het nog nooit vervelend heb gevonden om tegen de wind (tot 5á6 Bft) in te fietsen. De display is sober. Een tijdindicatie, omwentelingenteller of vermogenmeter ontbreekt. Jammer, gemiste kans. Accu: Ik trap flink door en vaak tegen de maximale ondersteuning aan (= rond 28km/h). Met de zwaarst mogelijke accu (700Wh) kom ik nét heen en terug naar mijn werk. Dat is dus de werkelijke actieradius met, zeg maar, maximale belasting en dito vermogen. Vind ik niet ruim bemeten, maar goed, als ik soms ook met wind mee fiets, of rustig aan doe, kom ik zonder problemen tot 150 km. Met alle 120 kg dus hè! Deze fiets rijd je niet voor je plezier als de accu op is, dus ik hoop dat je aan deze info wat hebt. NuVinci 330: Die vind ik fantastisch! Deze naaf icm met de 5 stappen ondersteuning van de motor zorgt er voor dat ik ten alle tijde mijn ideale pedaaltred weet te vinden, iets wat ik erg belangrijk vind. Conclusie: Ik ben onverwacht tevreden over deze fiets. Met name de stijfheid en de stuurkarakteristiek vind ik echt top. De minpuntjes accepteer ik graag (muv het zadel), al vraag ik me wel af waarom een Speed-Pedelec wél met een 1500Wh accu geleverd kan worden, en deze niet. Aangezien voor mij het glas eerder halfvol is dan halfleeg, toch 5 sterren.
Na 4 jaar onze oude e-bikes in mei 2018 ingeruild voor 2 nieuwe modellen ( ibee Serra 1). Gebruik naar volle tevredenheid; service lokale dealer (Ameland) prima. Echter tot tweemaal toe een vervelend en gevaarlijk mankement waarbij de bout waarmee het zadel vastgezet is finaal afbrak en zadel en andere onderdelen op de grond terecht kwamen. Zelf kon ik beide keren een val en letsel voorkomen. Ik vind dat Bikkelfietsen de leverancier van hun zadels en toebehoren hoort aan te spreken op de sterkte en houdbaarheid van de bewuste, te zwakke, bout.
Juist 2 fietsen besteld moet het nog afwachten .maar volgens de winkel verkoper zijn het heel goede minifietsen
M'n fiets is geen Flyer maar een I:SY. Deze fiets is in den beginne bij Flyer geconstrueerd naar een Duits ontwerp. Ondertussen worden deze fietsen in Duitsland vervaardigd. Ondertussen wordt deze fiets gecopyeerd, voor zover ik weet, door onder andere Flyer onder de naam Flogo en nog door andere merken zoals bvb Hercules. Deze fiets is een subliem ontwerp. Heb deze een kleine twee jaar geleden aangekocht en heb nu een kleine 12000 kilometer op de teller. Gewoon een fantastische fiets, zonder gebreken over de ganse lijn. M'n volgende fiets wordt ongetwijfeld terug een ''i:SY'', dat is zeker. Enig probleem was de verkoper die qua onderhoud 'geen kaas' heeft gegeten van elektrische fietsen. Ondertussen heb ik nu wel een 'specialist' gevonden die de service uitvoerd.
we hebben de Shinga Scampers nu 3 jaar. En tot nu toe bevallen de fietsjes uitstekend. ruime actieradius en prima ondersteuning. aanrader !!.
Zeer tevreden met die fiets Handig in het gebruik en stabiel op de weg
Het fietsen op deze Flyer is een waar genot. Wind of geen wind, tegen een helling of heuvel op maakt niet uit. Deze Flyer met het Nuvincy Harmony systeem uitgerust is een aanrader.
Fantastische fiets , licht en geruisloos , rijdt zeer aangenaam. Het schakelen gaat moeiteloos en de remmen zijn prima, ik heb nog 2 andere elektrische fietsen en deze is de beste. Echt een aanrader!
Heb spijt van mijn aankoop. Breuk in voorvork (levengevaarlijk!!) en breuk in achterspatbord. Beide zonder enige aanleiding. Omdat achterlicht in achterspatbord is geïntegreerd, is het hele elektrische circuit uitgeschakeld. Probleem schijnt zich op grote schaal voor te doen. Daarom geen onderdelen beschikbaar. Zit al weken te wachten. Van de 18 weken in bezit, heb ik er slechts 8 weken op kunnen fietsen. Gazelle wijst naar de dealer, en vice versa. Wordt er moedeloos van. Voor mij nooit meer een Gazelle.
Ik kocht deze - te dure - fiets eigenlijk in een opwelling, om mijn conditie te verbeteren, en ook om mijn woon-werkverkeer op een aangename en sportieve manier aan te pakken. Niets is echter minder waar. Mijn opmerkingen bij de Supercharger: - stuur staat te laag, waardoor ik hevige nekpijn krijg nadat ik een uur gefietst heb. De fietswinkel trachtte het stuur een halve centimeter hoger te zetten, en het zadel wat lager, maar dat brengt weinig soelaas. - Het originele zadel is beton. Een meer comfortabel zadel is geen overbodige luxe. 30 km/u is aangenaam haalbaar 35 km/u is serieus doortrappen 40 km/u is bijna onhaalbaar of met sterke wind-mee 45 km/u is fantasie Tussen de 13 en de 14de versnelling is eigenlijk een te groot gat. In z'n 13 trap je jezelf suf, en in 14 moet je al uit de kluiten gewassen benen hebben om deze rond te krijgen. Dus al bij al heb ik spijt dat ik deze fiets heb gekocht. Het minste tegenwind haalt je zo 8 tot 10 km/uur naar beneden.
In 2015 kochten mijn vrouw en ik beiden een Koga E Deluxe fiets. Kosten ongeveer 3400 euro per stuk. We kozen voor Koga omdat we dachten een kwaliteitsproduct te kopen. Helaas viel dit zwaar tegen! Wanneer we kunnen fietsen dan rijden de fietsen echt heerlijk. Alleen hebben we gedurende de 4 jaar allerlei problemen gehad. Het begon al met mijn fiets waar na aflevering een rammel in zat tijdens het fietsen. Bleek dat de kettingkast niet vast was gezet. Hoezo laatste kwaliteitscontrole voordat fiets wordt afgeleverd? Na een jaar begon de fiets van mijn vrouw steeds zwaarder te fietsen. Na een rondje fietsen was ze heel moe. Ze begon al te twijfelen aan haar conditie. Als we van fiets wisselden merkte je echt het verschil. Volgens de fietsenhandelaar was dit onvermijdelijk. Zijn antwoord was: er zijn geen 2 fietsen gelijk. Mijn response was: maar ze zijn wel allebei even duur. Wanneer we het elektrisch systeem calibreerden dan deed de fiets het weer even goed. Uiteindelijk bleek er een fout in de electrische motor te zitten en moest het hele achterwiel vervangen worden. De reparatie was gratis. Uit coulance zei de handelaar. We hebben dat jaar echter een aantal maanden niet behoorlijk kunnen fietsen en daar koop je ze toch voor? We hebben ook nog te maken gehad met een kapot display (kosten ongeveer 100 euro). Na een jaar moesten bij beide fietsen zowel de voorband en achterband vervangen worden ( na 1000 km fietsen). Deze week bleek de batterij van de fiets van mijn vrouw helemaal niets meer te doen. Hopelijk is het de oplader. Mocht de accu vervangen moeten worden dan denk ik eraan om de Koga fiets van mijn vrouw maar de deur uit te doen en te gaan voor een fiets die niet zo duur is maar minder problemen geeft.
Een Spike fiets gekocht begin 2018. Daarna iedere week storing. Bijvoorbeeld zonder ondersteuning trappen of zonder trappen ondersteuning. Het display van de motor reset een paar keer per maand, de ondersteuning gaat dan vaak nog wel door, maar je verlichting is bijvoorbeeld plotseling uit. Levensgevaarlijk in het donker. Nu zijn ook geen onderdelen meer verkrijgbaar. Nooit meer spiked. Mooi verhaal slechte elektronica .
Wij hebben 2 fietsen gekocht en we zijn erg ontevreden over de fietsen. De een heeft al een nieuwe motor en allebei de displays zijn vervangen en nu doet een batterij het niet meer. Ook over de aantal km zijn we zeer ontevreden want na 40 km is de batterij leeg. Voor een fiets van 2800 euro mag je toch wel iets beter verwachten.

Reactie door: QWIC review

Beste mevrouw/meneer Nieuwenhuizen, Vervelend om te horen dat u niet tevreden bent over de QWIC-fietsen. Het liefst zouden we willen dat alle fietsen die we uitleveren nooit kapot zouden gaan. Helaas kunnen net als bij een auto elektrische componenten kapot gaan. Het is belangrijk dat dit dan zo snel mogelijk voor u wordt gerepareerd zodat u weer kan fietsen. U zegt dat uw accu het niet meer doet. Als dat zo is zou uw dealer de accu naar ons opsturen voor controle. Mocht deze dan defect zijn dan sturen wij zo snel mogelijk een nieuwe accu op. Daarnaast geeft u aan dat u niet voldoende actieradius heeft. Ik weet naar aanleiding van uw bericht niet wat de capaciteit is van u accu. Een 375wh accu zou bijvoorbeeld bij ideale omstandigheden (geen tegenwind, harde banden, niet de hele tijd in de hoogste ondersteuningsstand fietsen) 60 km moeten halen. Mocht u daaraan twijfelen dan kunt u altijd de accu door uw dealer laten opsturen naar ons. Dan kunnen wij de accu testen op actieradius. Als u nog vragen heeft of ons meer informatie wilt geven dan kunt u dat doen door een mailtje te sturen naar info@qwic.nl. Dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op. Met vriendelijke groeten, QWIC

Het enige wat ik kan zeggen is, de batterij raakt snel leeg, maar dat komt ook door met een hoge ondersteuning te fietsen. Voor de rest, ik geniet enorm van mn fiets. Mensen klagen constant en zijn nooit te vreden.
1 Spiked met voorwiel motor gekocht in mei 2018 (dus niet meer de eerste serie). Alleen de levering liet al weken op zich wachten, wat typerend bleek voor het service niveau van Spiked. Het display van de motor reset een paar keer per maand, de ondersteuning gaat dan vaak nog wel door, maar je verlichting is bijvoorbeeld plotseling uit. Levensgevaarlijk in het donker. Ben al 8 keer terug geweest voor een hangende achterrem. De aandrijfriem brak binnen een jaar. Ik weet dat andere fietsmerken met dezelfde aandrijfriem terugroepacties hebben ondernomen om deze te vervangen door een ander merk omdat de kwaliteit niet gegarandeerd kon worden. Bij mij liet de reparatie meer dan 2 week op zich wachten omdat Spiked maar niet reageerde, en was hun uiteindelijke reactie er eentje van, goh, die is ook wel snel versleten. En ze weten echt wel beter. Als de fiets geen problemen heeft, fietst hij echt lekker. Maar die problemen heeft hij dus om de haverklap.
Wij hebben eind juli 2011 2 Sparta Emotions C3 gekocht met bij iedere fiets 2 accu's. De fietsen hebben altijd in de winter binnen gestaan. Al snel werden de accu's minder, steeds weer terug gegaan naar de fietsenwinkel daar werden ze ontladen en geladen. Maar ze werden er niet beter op we werden door de winkel aan het lijntje gehouden. Begin 2018 was er 1 accu helemaal dood, deze is gereviseerd en koste 399,-. de andere 3 accu's zijn er inmiddels ook mee opgehouden. Per accu hebben we er maar 2100 km. mee kunnen rijden. Ik vind dit zeer slechte accu's. Bij Sparta doen ze er niets mee, ze zeggen alleen maar dat de fietsen 7 jaar oud zijn. Dat er voor de helft van de tijd niet mee is gereden heeft voor hun geen waarde. Al met al zeer slechte kwaliteit accu's en service daar doen ze niet aan. Dus koop nooit een Sparta.
Geen idee hoe mijn uitvoering heet, maar het is een gazelle met Nuvinci. Maar 5000 km op gereden en 3 jaar oud. Nu is nuvinci kapot en kost repareren 600 euro. Is een veelvoorkomend euvel bij deze fietsen. Fietswinkel.nl doet niks als fiets ouder dan 2 jaar is. Gazelle gebeld. Doen ook niks. Na veel zeuren kon ik op de onderdelen 25% coulance krijgen (voor de reparatie zijn diverse manuren nodig, dus werkelijke korting op totaalprijs misschien 12,5%). Fiets was nieuw bijna 3.000 euro en kan hem dus na 3 jaar al weggooien. Onderhoud geen probleem, maar 600 euro ophoesten? Daar kunnen mijn kinderen een maand van eten! Beter hadden ze al die dingen gratis vervangen, omdat het een bekend euvel is, ipv de consument hiermee op te schepen. Voor mij never nooit meer een Gazelle! En dat noemt zich "Koninklijk", nu weet ik waarom ik mijn hele leven al overtuigd republikein ben. Van koningshuizen en koninklijk is nog nooit iets goeds gekomen. Stelletje oplichters!
Sinds 3 maanden rijd ik op een Qwic premium mn 7 damesfiets met lichte banden. Door een lekke band kwam ik bij de dealer terecht deze viel het op dat de banden er niet uitzagen zowel de voorband als de achterband zaten onder de zwarte strepen hij had het vermoeden dat er ergens olie lekte . Maar hij heeft hem nagekeken en kon niets vinden en kwam tot de conclusie dat het waarschijnlijk door het vuil zoals regen enz vd wegen kwam en heeft ze wel schoongemaakt. Maar ik ben nu een maand verder en de banden zitten weer onder de zwarte strepen alsof er iets lekt. mijn vraag: komt dit meer voor bij deze type fiets?    
Reactie QWIC:
Beste TM liefting, Goed dat u naar uw dealer bent gegaan. Jammer dat er opnieuw zwarte strepen op de banden zitten. Helaas kan ik vanaf hier niet bepalen hoe dat kan. We hebben dit ook nog niet eerder meegemaakt. Ik ben bang dat uw QWIC-servicepunt de enige is die u goed kan helpen, bijvoorbeeld door de remleidingen goed na te kijken. Dit zou het enige onderdeel kunnen zijn waaruit in een extreem geval olie kan lekken als deze niet goed is afgesloten. Uiteraard kan de dealer indien het nodig is contact met ons opnemen voor eventuele assistentie. Met vriendelijke groeten, QWIC
fiets aangekocht 22/11/14 nu 13587 km banden schwalbe plus aan derde achterband , ketting vervangen en kanwiel , ben onder fietsclub en doe woensdagen een 100 km per dag de accu geeft 92 km aan na meer als vier jaar nog altijd zelfde kracht , zeer tevreden, sept bodensee geweest door slechte afstelling bij vervang ketting en kanwiel problemen gehad berg op te rijden , kraken , nu verholpen dus een tevreden dame