De laatste gebruikerservaringen over Elektrische fietsen

Bekijk de laatste ervaringen of ga direct naar alle reviews over . Of ga naar onze expert-reviews.

Mijn Flyer fiets uit de t reeks is ondertussen 6 j oud en de accu werkt niet meer wat kan na 6 jaar dus naar de dealer voor een nieuwe originele accu . Geen probleem zegt mijn dealer het was wel even schrikken van de prijs 1000 euro ! en namaak of herstelde accu’s werken niet bij flyer zegt hij er bij dus maar bestellen . we zij nu 3 maand verder en nog steeds geen accu en dit zelfs na verschillende mails aan flyer benelux waarop men steeds antwoord “ O!! wat vervelend “ aan de dealer liet men verstaan dat we blij mochten zijn dat men voor deze fiets nog een accu zou leveren ? 6 jaar oud !! Mijn conclusie de fietsen zijn OK maar de service is nul bij flyer . Koop maar een nieuwe denken ze wellicht ,misschien wel maar dat zal geen flyer meer zijn .
Sinds maart 2014 in het bezit van een Spiked met voormotor. Een prachtige fiets waar ik veel komplimenten over krijg en hij fietst heerlijk. Ik gebruik 'm dagelijks voor woonwerkverkeer, boodschappen en rekreatief en heb nog nooit problemen gehad. Vóór mijn spiked was ik niet zo'n fietster maar sinds mijn Spiked heeft fietsen echt mijn voorkeur. Ik fiets veel meer dan voorheen. Dankzij de goede verlichting ben ik ook in de donker goed zichtbaar. Een super fiets die Spiked!
Topfiets! Ik kan me totaal niet vinden in de andere reviews. Rijd al jaren op een Spiked. Krachtige motor. Zeer stil. Fietst heerlijk. Eigenlijk nooit problemen mee gehad. Al vele kilometers met veel plezier op gefiets. Zou het iedereen aanraden.
Inmiddels al een paar jaar mijn tweede Spiked en erg blij mee! Herken me niet in de problemen van andere gebruikers. We hebben inmiddels 3 Spiked fietsen in ons gezin. Betrouwbare, degelijke en heerlijke fiets
Al twee jaar genieten wij van onze Shinga-Lacros vakantiefietsen. We hadden problemen met de snelbinders. Deze lubberden teveel uit. EEn mailtje was genoeg omper ommegaande nieuwe te sturen. Geen gezeur, gewoon opgelost. Klasse! Zo kennen we de firma. Prima service!
Samen met mijn vrouw een Spiked gekocht en tot nu toe geen klachten. Heb voor aanschaf me goed laten voorlichten nav eerder gehoorde 'klachten', gebeld met de fabrikant, en die heeft mij verzekerd dat de 3.0 Spiked voorzien is van de beste elektronica en motor/accu. Mocht er wat mee zijn, kan ik via de dealer ermee terecht. Intensief gebruikt, geen problemen, fietst als een zonnetje!
Afgelopen voorjaar een Spiked gekocht op aanraden van vrienden, totaal geen spijt van. Ik kan me totaal niet vinden in de slechte ervaringen hierboven, kan het misschien aan de service van de fietswinkel zelf liggen? Hele periode tot en met nu probleemloos mee gefietst, fijne vering en heerlijk zadel voor lange tochten. Aanrader wanneer je een stoere, degelijke e-bike zoekt.
A-merk met eigenschappen van een B-merk. Dagteller geeft alleen hele kilometers aan. Onhandig bij het maken van fietstochten met 100 meter aanduiding. Het remsysteem dateert uit de vorige eeuw: piepende achterrem. Gazelle kan beide euvels niet oplossen.
Mooie fiets, die heerlijk rijdt, maar de accu is al 3 keer losgerammeld. De eerste keer dacht ik nog dat het aan mij kon liggen, maar de andere keren moet het toch echt aan de accu gelegen hebben, denk ik. Wie heeft hier ook ervaring mee?
Ik heb deze e-bike nu enkele maanden en hij bevalt me prima, soms vind ik het nog wel lastig met het instellen van de stand versus versnelling. Maar als ik een brug of helling op moet ben ik erg blij met hem. De lak is helaas wel erg kwetsbaar. Het was even wennen maar nu wil ik niet anders meer....
Helemaal niet blij met de Qwic Premium MN 7 !!! Geregeld rammel in de kettingkast!!! Dan moet de ketting weer aangespannen worden!!weer terug naar de dealer heel vervelend!! En bij qwic geven ze als reden door het schakelen ? Als je teveel schakelt is slecht voor de ketting als je te weinig schakelt weer niet goed voor het tandwiel !!! Kan je de fiets beter maar niet gebruiken ??? Hier kan je niets mee! Balen !!!
Prachtige fiets en schakelt geruisloos. Een klein minpunt is dat bij het schakelen op hobbelige wegen, schakelt zeer gevoelig, men soms 2 versnellingen naar beneden schakelt door de trillingen. Doch een prachtige fiets om mee te rijden in alle omstandigheden.
Fiets rijdt lekker en probleemloos. Na twee jaar hield het elektrisch systeem er mee op. De dealer kon niets vinden en hij moest terug naar de fabriek. Na ongeveer 4 weken kreeg ik de fiets gerepareerd weer terug. Er waren een nieuwe controller, een nieuw display en nieuwe bedieningsknoppen opgezet en hij deed het weer prima! Alles werd binnen de garantie gemaakt en ze hadden zelfs de fiets gepoetst! Ik heb dus geen klachten over Sparta en kapot gaat er altijd wel een iets......
In 2014 twee e-bikes gekocht type ION RX Plus daar zijn we niet gelukkig mee. De ene fiets moest naar 1 jaar al een nieuwe ketting en voortandwiel inclusief crank, dit was nog garantie. Maar de 2e fiets is naar 3300 km nu aan de beurt voor een nieuw tandwiel voor en achter plus een nieuwe ketting, maar dit is geen garantie meer volgens de verkopers en dat we toch 2 jaar extra garantie hadden bij gekocht. Maar op slijtage delen geen garantie. Sparta gemaild maar kreeg een negatief antwoord. Ik denk dat we een verkeerde keus hebben gemaakt om voor Sparta te kiezen.
Snelle levering, goed verpakt. Prachtige fiets, gewoon klassiek ogend. Ik heb niet de groene maar de grijze kleur gekozen. Kwalitatief heel goed afgemonteerd. Inderdaad licht. Zonder elektrische ondersteuning is er goed mee te fietsen. Je ziet niet dat het een ebike is. Alleen is een subtiel knopje in het frame zichtbaar en de laadaansluiting. Dit maakt de fiets ook robuust. Geen snoertjes die los kunnen komen. De app is goed in stellen en lekker praktisch. De ondersteuning is subtiel en via de app goed te finetunen. Je merkt dat de fiets door fanatieke liefhebbers is gemaakt. Aanrader!
Ik heb een oudere versie uit 2018 en heb er inmiddels 2500 km mee gereden. Op zich een prima fiets. Ik heb een 400w accu en kan er op de ecostand ongeveer 120 km mee rijden. Zitcomfort is prima. Mooi afgewerkt en stille motor. Schakelen gaat wat zwaar en de ondersteuning is goed maar kan beter. Ik zou een betere accu nemen als ik het over zou doen. Gewicht is voor mij ook belangrijk
Sparta ion GL 2010 kleur goud momenteel 21675 km gereden,met nog steeds de eerste accu.!!!!! En loopt nog steeds goed.(max 50 km)Iedereen mag het weten,en ik zal het niet vergeten wat sparta biedt vindt men bij een ander niet.( 10 duimen.) N.B GESELEKTEERDE FIETS KLOPT NIET, GEBRUIKT VOOR DE VERZENDING.ANDERS LUKTE HET NIET> GR.
Sparta ion GL 2010 kleur goud momenteel 21675 km gereden,met nog steeds de eerste accu.!!!!! En loopt nog steeds goed.(max 50 km)Iedereen mag het weten,en ik zal het niet vergeten wat sparta biedt vindt men bij een ander niet.( 10 duimen.) N.B GESELEKTEERDE FIETS KLOPT NIET, GEBRUIKT VOOR DE VERZENDING.ANDERS LUKTE HET NIET> GR.
Een fantastische fiets. Top onderdelen. Zeer comfortabele vering. Super vlot schakelen van zeer klein naar groot, in combinatie met de performance cx moter geschikt voor elk reliëf en elke helling, hoe steil ook. Rijdt heel soepel, wendbaar en aangenaam. In korte tijd opgeladen. Duidelijk leesbaar display etc etc. Deze fiets heeft (vooralsnog) geen minpunten (na 2 jaar-->uitvoering 2017)
Wij hebben de Kalkhoff fietsen nu 3 1/2 jaar. We hebben ruim 12000 km gefietst en we zijn nog steeds verliefd op onze Kalkhoffs. Heel stabiel, prima ondersteuning en best wel een elegant model. De accu’s worden iets minder, maar 65 km halen ze nog met gemak.