De laatste gebruikerservaringen over Elektrische fietsen

2 fietsen gekocht in 2014 voor samen 4.500 €. Na een 800 km 1 motor moeten vervangen. Nu heeft de tweede fiets ook dit probleem, ook na 800 km op de teller. Een regelrechte schande. Gaan klacht indienen. Nooit meer Gazelle voor ons!!!!
na 4,5 jaar en 18500 km is ondanks dat de fiets alle onderhoudsbeurten heeft gehad. de motor kapot. moet er een nieuwe motor in kosten incl montage bijna €1.000,— zowel bosch als r en m geven geen garantie. conclusie Bosch HS motor (classic) is onbetrouwbaar. voor een speedpedelec adviseer ik toch een ander merk bv stromer.
ik heb bij fietenwinkel.nl deze fiets gekocht ik kwam er al heel snel binnen 6 weken achter dat de fiets niet het aantal km. haalt dat hij zal moeten doen sterken nog als je de accu helemaal vol heb geladen en deze in de fiets plaatst kun je op de display zien hoeveel km. je kunt rijd voordat deze weer leeg is. Dit komt niet in de buurt van wat zij op hun site en gazelle zegt dat de fiets moet kunnen. dus contact hiervoor opgenomen en zij (fietsenwinkel.nl) halen de fiets op. Krijg ik de fiets na 3 MAANDEN eindelijk terug vol met beschadigingen en de melding dat de fiets gewoon voldoet aan de eisen van Gazelle. Mijn advies KOOP NOOIT IETS BIJ FIETSENWINKEL.NL (want de service is waardeloos) EN ALA JE EEN FIETS WIL KOPEN LOOP MET EEN GROTE BOOG OM DEZE.
Geweldige fiets, trapt licht en is goed instelbaar. Dankzij het nuvinci systeem.Heeft veel power.
Ik heb de fiets nu 2 weken en heb er 140 km mee gefietst zonder problemen. Tijdens een rit voelde ik plotseling meer weerstand. Bij de fietsenmaker bleek dat er iets was met de achterwielaandrijving die opnieuw afgesteld werd. Hij rijdt nu weer prettig. Actieradius valt ook mee met de gouden accu als je op de Eco stand rijdt. Hij is ook mooi afgewerkt.
Wij hebben ook 2 spikes van de eerste series Met voormotor Veel problemen mee gehad en nog steeds E5 kastjes met vocht erin trapsensor defect ga maar door .Service was goed maar nu laten ze niets meer van zich horen Fietsenmaker krijgt ook geen ofzeer moeilijk onderdelen vanze resulterend in lange reparatie tijden Voor ons geen spikes meer
Verschrikkelijk slechte fiets. Binnen 10 km problemen. Nieuwe fiets gehad. Daarna is in 7 maanden en 1500km alles kappot geweest. Van afgebroken standaard tot uitval motor. Van versleten ketting en tandwiel tot kapotte versnellingen. Waardeloos en erg lastig om de koop te ontbinden en je geld terug te krijgen bij fietsenwinkel.nl. Oja.. De 600kw accu houdt het amper 30km vol op sportstand.
Batavus ventoux van 2014 aankoopprijs €2795,00 Na een half jaar eerste keer accu kapot, totaal geen coulance van Batavus. Nu juni 2018 voor de tweede keer kapotte accu, kan weer niet gemaakt worden. Tijdens fietstocht valt regelmatig na een regenbui de besturing van de aandrijfmoter ui, ook de display laat het dan afweten Totaal niets van Batavus, het enige wat ze willen is een nieuwe accu verkopen van €750,00 Zeer slechte service, voor ons geen Batavus meer!!!!. Kan geen model invoeren,alleen die van 2018.
Gekocht bij fietshandel André ui te Haan in België in de maand Maart 2018 voor de prijs van rond de 3.000 euro Na er 100 km mee te hebben gereden zijn de automatische vittessen meer dan 15 maal uit gevallen .De fietshandelaar heeft er nauwelijks naar gekeken zodat ik mij heb moeten melden bij een andere fietshandelaar maar het probleem werd niet opgelost zodat hij naar de batavus fabriek moest Ik ben intussen deze fiets al meer dan 2 maanden kwijt en zie het niet meer zitten en heb er geen vertrouwen meer in en een nieuwe electriche fiets krijg ik niet .Dus op 14/06/2018 heb ik nu nogmaals een brief geschreven om mijn ongenoegen te uiten,maar een batavus koop ik zeker nooit meer Geachte heer, Na een bericht te hebben verstuurd naar jullie werd er mij medegedeeld dat deze fiets werd afgeleverd deze week dinsdag 11/06/2018 bij bovenvermelde verdeler maar toen ik hem daar wilde afhalen is hij daar niet geleverd want de fietshandelaar is in verlof tot 26/06/2018 .Ik kan maar niet begrijpen dat dit is gebeurd zonder enig afspraak of deze fiets wel daar kon worden geleverd ,wat betreft communicatie geef ik alvast een grote nul want hadden jullie dat duidelijk afgesproken dan kon deze fiets elders geleverd worden of bij mij thuis 5 km verder. Ik heb gisteren gebeld naar jullie waar deze fiets bleef en ze hadden mij beloofd om binnen het uur te laten weten waar en hoe ik deze fiets zou kunnen terug in ontvangst nemen maar dit is niet gebeurd .Ik ben er ziek van hoe jullie omgaan met klanten .Het is nu 4 h in de morgen en ik ben al zwetend uit mijn bed gekropen om dit bericht te schrijven .U koopt een nieuwe fiets van 2.800 euro in maart en ben hem al meer dan 8 weken kwijt.Ik vraag mij nu af hoe jullie dit probleem zullen oplossen?? want ik denk dat dit voor jullie geen probleem is en mij behandelen als een nr ,maar hoe jullie dit nu verder zullen afhandelen blijft voor mij een groot raadsel , ik ben er echt ziek van geloof mij .Ik ben er nu 71 en ben in gans mijn leven nog nooit zo slecht behandeld geweest .U moet ook weten dat ik dit laat weten via de media wat ik meemaak.Ik wil dan ook geen excuus meer van jullie want daar ben ik niets mee ik wil alleen mijn fiets terug en zo snel mogelijk want mijn hobby is fietsen en dat heb ik nu al meer dan 8 weken niet meer kunnen doen. M.V.G. M.R
Deze fiets heb ik twee jaar geleden aangeschaft. Er zijn slechts tourtochten mee gemaakt. Nu knapt spontaan de ene na de andere spaak in het achterwiel. De fietsenwinkel zegt dat garantie is verlopen. Gazelle zegt dat garantie is verlopen. Maar deze defecten mogen bij een product van ca € 2300 toch niet voorkomen. Je in dit geval verschuilen achter de verlopen garantietermijn vind ik onacceptabel en een "merkproduct" onwaardig!
De eerste 200 km zitten er op. Fiets net 1,5 week geleden afgehaald bij de dealer. Woon-werk verkeer (20 km enkele reis) en een weekeindje toeren. Accu 735Wh. Bevalt erg goed. Heerlijke cruise snelheid (30 km) te behalen zonder dat je als een druipsteengrot aankomt op de plek van bestemming. Helemaal top. Tot over 500 km!
Ik geef hier eigenlijk niet eens 1 ster voor eigenlijk. Wat een slechte fiets. Onze fietsen zijn nog niet eens 2 jaar oud er is al een waslijst met gebreken. Op de allereerste dag dat we de fiets achter in de auto meenamen en op plaats van bestemming uitbouwen,, wilde fiets niet meer starten. Oorzaak: een te kort gemonteerde kabel in het frame. Verder liepen we in de garantieperiode nog aan tegen uitgelubberde kettingen, versnelling die niet meer verder schakelde, een krakend en onstabiel stuur, kapotte lagers in het achterwiel, en een beschadigde lagerhuis hierdoor. Iedere keer werd de fiets wel gerepareerd, maar waren kosten voor ons zelf en kon de reperateur de oorzaak hiervan niet geheel wegnemen, met als gevolg de dreiging dat de lagerhuis uiteindelijk (buiten de garantieperiode dus) geheel stuk zou gaan. Bij allebei de fietsen zit het slot volledig vast en kunnen niet meer op slot. Maar klap op de vuurpijl was dat eind mei 2018 net voor de garantie verliep, de extra zware accu (500w) er mee stopte. We zijn nu bijna 3 weken verder en nog niks van Qwick vernomen. Inmiddels begint bij de andere fiets ook de motor in het voorwiel hapering te vertonen. We zullen deze week maar weer de fietsenmaker opzoeken. Garantie? Waarschijnlijk tot aan de deur.
Nog maar kort in bezit dus geen lange termijn review. Maar paar dingen vallen me op na de eerste 100km. Ik trap toch behoorlijk mee omdat ik snel wil gaan en mijn eerste lege batterij (635) was na 88km. Helemaal leeg gereden. Daarnaast heb ik ook gemerkt net als andere reviewer dat de eerste 30% van de batterij de fiets duidelijk sneller gaat, circa 3-5 km/h. Waar ik zelf aan moet wennen is de handvatten. ondanks mtb gewend te zijn had ik idee dat polsen best wat te verduren hadden. Iets waar ik ook even aan moest wennen is bij hoge snelheid afritjes en opritjes op geeft je nogal een bump door grote zware deel van en de motor en de batterij.. Dat zou een reden voor een batterij in de stang zijn, betere gewicht verdeling. Verder voor het geld veel fiets. Zou er misschien idd beter lederen zadel op zetten en fijnere zachtere handlebars. Verder duidelijke display, rijdt lekker en snel. Tegenwoordig heeft hij 4 standen en de 5e zit verstopt. Ik vermoed dat er nog een 6e stand is zoals de RD10 heeft. Zou die graag ook nog unlocken als hij er is. Verder topfiets. Ben benieuwd naar lange termijn kwaliteit, roest, etc.
Geweldige fiets met goede accu en dat is erg belangrijk bij een E-bike!
wij zijn tevreden met de elektrische fietsen met bosch middenmoter maar een fiets maakt veel lawaai of dat er een lager stuk is, een rauw geluid hoe kan dat !!
Zeer slechte fiets zadel afgebroken stuur afgebroken rem kontakt kapot 130€ Displeay stuk 190€ alles komt los nog geen 500 km geen garantie,???? Geen aanrader dus als je het mij vraagt. Serie nr. Efy5004283 is dit normaal
Nog geen jaar geleden hebben wij een Puch gekocht voor onze dochter die vanaf dit schooljaar 20 kilometer per dag moet fietsen om naar school te gaan. Fietsenhandel Niks adviseerde onze deze fiets en hebben wij dit advies opgevolgd. Vanaf dat moment begon de stroeve relatie. Nog voordat de fiets werd geleverd, werden we gebeld dat de accu niet geleverd kon worden en dat er een zwaardere en tevens een duurdere accu bijgekocht kon worden. Werd dit niet gedaan was het maar de vraag of de standaard accu en de fiets op tijd klaar zou zijn op de afgesproken datum. Dan had onze dochter geen elektrische fiets, waar ze mee naar school zou gaan. Na de levering en uitleg bleek al snel dat diverse bouten en schroeven los kwamen te zitten en/of eruit vielen. Dit is met kunst en vliegwerk door fietsenhandel Niks “opgelost”, want al snel bleek dat ik wekelijks de schroeven en/of bouten moest aandraaien. Hierover hebben wederom weer contact gehad met fietsenhandel Niks en Puch. Opnieuw moest de fiets ter reparatie worden aangeboden. Weer 3 dagen de fiets kwijt voor een reparatie! Gelukkig blijkt nu pas (3/4 jaar later) dat alle schroeven en bouten vast blijven zitten. Nu is de standaard afgebroken, Niks en Puch wijzen naar onze dochter dat zij de fiets niet goed neer zet. De 2 jaar garantie op onderdelen wordt in deze van afgeweken! We mogen het zelf uitzoeken. Na 3/4 jaar zijn wij klaar met Puch en Niks, want klachten afhandeling doen ze NIKS aan bij NIKS! Iemand nog interesse in een 9 maanden oude fiets en de garantie van “NIKS”?
Extreem slechte service. Ze bieden me een fiets aan van 999 en vervolgens is die niet leverbaar. Uiteindelijk naar huis met een fiets van 1399 en nu blijkt die niet leverbaar ind e komende 9 weken. Wel eentje van 1599, maar daar trap ik niet nog een keer in. Stella, nooit meer!
had mijn e de luxe ingeruild bij de dealer wacht op mn nieuwe koga echter nu batterij kapot fiets bijna 3jr oud en 10000km gereden nw accu 700euro coulance van 350 van koga en mn dealer 100euro dus nu nog even een reparatie van 250euro wel jammer ze moeten er echt betere accus instoppen had de fiets al besteld maar heb mn twijfels over de nnw bosch accu die hierin zit die kost nw 895 wat een prijzen.
Onze Stella Arturo en Corrado bevallen ons zeer goed. Vorig jaar gekocht en inmiddels twee keer mee geweest op vakantie naar Kroatië. Hebben vanwege de bergachtige omgeving bewust voor een middenmotor gekozen. De Stella’s zijn inderdaad fluisterstil en de accucapaciteit is meer dan voldoende voor twee dagen fietsen. De fietsen voelen ook zeer stabiel aan en doen qua uitrusting niet onder voor de Koga’s van onze vrienden. Grote pluim voor de fiets en de servicemonteurs, die aan huis komen om de fietsen te voorzien van een onderhoudsbeurt.

Vul in & win geweldige prijzen!

Bekijk hier alle prijzen.