Reviews en ervaringen van e-bike gebruikers

Bekijk de laatste ervaringen of ga direct naar alle reviews over Amslod, Giant, QWIC, Kalkhoff, Flyer, Sparta, KOGA, Riese & Müller, Dutch-ID, Batavus, TREK, Hercules, PUCH, Cannondale, Gazelle, Brinckers, Oxford, Bikkel Bikes. Of ga naar onze expert-reviews.

Wij hebben nu 20 maanden elk een cortina e octa plus dames fiets met een 750 wat accu, we zijn zeer tevreden over de ondersteuning. Fietst geweldig , we zijn 70+. Ook op heuvels en lange afstanden +/- 80 kilometer. Accu gaat +/- 150 kilometer mee . Voor ons een IDEALE fiets.
Heb de fiets begin vorig jaar aangekocht. Heb er nog steeds geen probleem mee gehad. Hij rijd vlot en de motor geeft een goede steun. Hij zou moeten beschikken over een zwaardere batterij (500 W) voornamelijk voor lange ritten.
In 2019 nieuwe Batavus fiets gekocht voor ruim 2000 euro. Na twee jaar en een paar dagen, display stuk en motor kapot. Met elkaar plm 800. Euro en kosten. 2 jaar garantie. Net paar dagen te laat. Aankloppen bij Batavus is er niet bij. Bij zo’n organisatie koop je toch nooit weer een Batavus fiets….nooit meer.
Mijn vriendin en ik beiden een premium nm7 gekocht in augustus 2020 omdat we verder van ons werk zijn gaan wonen. Door de lock down gebruiken we de fietsen niet veel. In juli 2021 nog minder dan 1000 km gereden en toch al heel veel problemen gehad. De motor defect, standaarden die eraf vallen, niet werkend display, echt schandalig dat dit allemaal binnen een jaar gebeurt. En iedere keer zelf de fiets met de auto op en neer naar bigline brengen... koop dit merk niet!!€5000.... echt belachelijk
Slechte fiets. Controller viel er af na een paar ritten. Bagagedrager kapot., gerepaReerd met overmaat bouten. Accu maakt geen contact omdat veertje in kontactpunt kapot is. Kost 700 euro voor nieuwe accu, maar zelf gerepareerd met zilverpapiertje. Display vast moeten zetten met tie-rib. Accu vast moeten zetten met spanband, omdat slede kapot is. Rollerbrakes zijn versleten en moeten vervangen worden. Ondanks kettingkast tanwielen en ketting versleten. En nu is de moter kapot. 1ster is veel te veel, maar je kan geen min sterren geven.
Slechte fiets. Controller viel er af na een paar ritten. Bagagedrager kapot., gerepaReerd met overmaat bouten. Accu maakt geen contact omdat veertje in kontactpunt kapot is. Kost 700 euro voor nieuwe accu, maar zelf gerepareerd met zilverpapiertje. Display vast moeten zetten met tie-rib. Accu vast moeten zetten met spanband, omdat slede kapot is. Rollerbrakes zijn versleten en moeten vervangen worden. Ondanks kettingkast tanwielen en ketting versleten. En nu is de moter kapot. 1ster is veel te veel, maar je kan geen min sterren geven.
Fiets kan niks hebben is contenu kapot standaard afgebroken, bagazedrager met baterij schroeven ervan komen door druk los, rem is snel versleten, baterij sneller leeg dan max aangeduide km. Geld echt niet waard, heb enorme spijt van mijn zuur gespaard geld
fiets helemaal geen klachten is prima maar groot nadeel is dat er geen onderdelen in de kleur bruin zijn te leveren had een schade moest een nieuwe bagage drager op is niet leverbaar in bruin wel zwart dus waar om een bruine fiets verkopen als je niets in die kleur kunt krijgen ???????
Qwic terugroepaktie accu. Accu is 6 weken weg geweest en na terugkomst blijkt dat de accu in een nieuwe behuizing zit. Hij past niet op de console. De console is door mijn dealer volgens de folder die bijgevoegd was, aangepast. Past nog niet en console is te breed voor de accuslede. Waarom geen passende console meegeleverd. Moet nu weer gaan wachten op een oplossing van Qwic. De dealer treft geen schuld maar Qwic is de slechte service te verwijten. Qwic is bovendien nooit te bereiken en legt het probleem bij de dealer. Ben zeer ontevreden!
Mijn eerste Scott(sub tour)was een geweldige fiets,mijn tweede,een speedpedelec.is een hoop ellende en stress,en klantendiens?ik krijg er alleen nog meer klachten van.zoek het maar uit!!! Aankoop evo silence,opgehaald en merkte al heel snel dat de cadans niet vol te houden is.en 45 blijven rijden,of zelfs 40 bijna niet te doen zijn,en of dat niet genoeg is,zit er een groter cdx achter tandwiel op gemonteerd,nog meer omwentelingen,100 bij 38 per uur,reden.foutje in de achterbrug waardoor aanspannen met de 24 blijkbaar niet kan.en van Scott zelf niets te horen, schandalig dat ze een fiets van 5800 euro in zulke staat met niet de gespecificeerde tandwielen en met het kaderprobleem zo meegeven,nooit geen Scott meer na deze,en al helemaal geen riem.
Twee van deze fietsen gekocht. Teveel fiets ,te weinig elektrische ondersteuning. Geen aanrader voor oudere mensen met lichamelijke beperkingen. Nieuwprijs van deze fiets 2450Euro/stuk. 500km. uitgeprobeerd, niet tevreden. Geinteresseerden kunnen deze fietsen afkopen aan 2000Euro/stuk.
IK heb deze fiets gekocht omdat de prijs mij beviel en omdat ik lichamelijk veel pijnlijke klachten heb maar ne mens moet toch blijven bewegen ! bij een helling of heuvel ,en een tijdje vals berg op moest ik bij een gewone fiets al afstappe ofwel dood op met pijn boven komen was et echt beu!! ben trouwens een man met chronisch pijn syndroom kan mijn been ook niet hoog heffe dus heb een dames fiets gekocht daardoor entour E+0 met een 400watt acu Mijn mening over deze fiets na 375km te rijden en zware berg op getest de fiets heeft een heel natuurlijk rijgevoel met een duidelijk hulp motor waardoor als jij hem op normaal zet en je start in 4de vitesse trekt hij echt al zeer goed op hoor !! lijkt al eerder bijna een bromfiets klasse a 25ph de fiets rijd makkelijk op plat 26a 27.5ph daarna geeft hij geen onderstuening meer precies of ze het zo hebben ingesteld... wat ik opzich gee ramp vind want het moet een fiets blijven ook!!! Ik woon in Leuven kan makkelijk elke berg op aan heel de ring van leuven en ik zeg erbij er zijn echt wel stijle stukken tussen!!! bij heel stijle stukke heb ik eerste vietsse gezette en op sport of sport + kan je er echt wel makkelijk op bij gewoon stapvoets te fietsen van kracht zette bedoel ik dan dan doe ik niets moeite geraak er echt op !!! er zijn dan nog eens 5 standne eco eco+ normaal sport en sport+ wat ik zeer handig vind voor langere afstanden van 22.5km. Berg af en plat nam ik vaak eco+ en eco voor berg af waardooor je accu goed kan besparen!! ik rij gemiddeld een 80km met zware hellingen erbij met een accu van 400w zoek je prijs kwaliteit een goede fiets om berg op en iets langere afstanden te fietsen vind ik deze echt wel zeer goed!! enigste minpuntje is mss dat je max 26a 27.5ph kan rijden met ondersteuning voor de rest niets te klagen beetje zever van die kerel hier om zomaar een merk zwart te maken voor niets
Na 1000km breekt de ene spaak na de andere.nieuwe,sterkere spaken aangebracht(garantie). Na 1000km zijn (zeer goedkope)remblokjes bij achterwiel versleten. De klem om zadelpen vast te zetten is te smal,zadel zakt nog,een bredere klem op gezet(garantie) Het is dat ik een zeer goede fietsenhandelaar heb. Vaak nog teveel goedkope onderdelen op een dure fiets gemonteerd. Was bij mijn vorige Qwic ook zo,om de 7000km breekt de velg van het achterwiel. Belachelijk,ze weten toch wat de fiets weegt,daar je velg op aanpassen.
Dealer Name: fietsvoordeelshop Mijn ervaringen met KOGA E NOVA PT. In mei 2020 hebben mijn vrouw en ik bij de FIETSVOORDEELSHOP.NL een KOGA E Nova PT gekocht en deze half Juli 2020 opgehaald. Na enkele honderden kilometers gefietst te hebben begon ik mij te storen aan wat vreemde geluiden in trapas, kettingkast en achterwiel. Dankzij de zéér goede thuisservice van de Fietsvoordeelshop.nl in Heerhugowaard ( zelf wonen wij in de Zaanstreek ) , kwam men bij mij de fiets nakijken en op het laatst net voor de Kerst 2020 vond men het beter de fiets op te halen en mee te nemen naar de werkplaats om hem eventueel door te sturen naar KOGA zelf. Dit laatste is dan ook gebeurd en heeft ruim 2 maanden moeten duren om hem afgelopen 1 maart 2021 teruggebracht te mogen krijgen. Een verjaardagscadeautje toevallig op die datum. Enkele dagen later heb ik enkele kilometers gefietst en tot op heden geen vervelende geluiden of storingen mogen ervaren. Kan nog niet zeggen of alles zo blijft ( hoop het natuurlijk wel ) maar zodra het kan en mag zal ik uitgebreid de fiets testen. De fiets van mijn vrouw, de zelfde dus, is prima en daar valt niets op aan te merken. De FIETSVOORDEELSHOP.NL IN HEERHUGOWAARD heeft er alles aan gedaan om het keurig op te lossen, zelfs met een tijdelijke leenfiets. Ik kan alléén maar zeggen dat ik dit TOP vind en ik twijfel dan ook géén moment aan hun geweldige service. Met name ONNO wil ik hierbij noemen als contactpersoon met wie ik heel goed telefooncontact en mailcontact heb gehad. Hij heeft er alles aan gedaan om het geheel in goede banen te begeleiden en af te handelen. Dankjewel ONNO. Negatief ben ik absoluut over KOGA zelf omdat ik van hen had verwacht dat zij dit veel beter en klantgerichter zouden oplossen. Al met al heeft dit veel geld en ergernis gekost van verschillende kanten en komt mij in ieder geval NIET klantvriendelijk over. De "Aftersale" van KOGA is zéér slecht en zeker NIET klantgericht. Helaas was ik door een eigenaar van een andere winkel in de omgeving hiervoor gewaarschuwd maar heb toen toch de E Nova PT gekocht vanwege zijn kwaliteit in diverse beoordelingssites. Beter zou geweest zijn de KOGA direct om te ruilen en af te leveren bij de klant en dan bij hen in de fabriek later e.e.a. rustig na te kijken zonder de klant hiervan de dupe te laten worden. Tenslotte is het geen kattep... wat je uitgeeft aan 2 fietsen van dit kaliber. Helaas, het mocht niet zo zijn. Wel heb ik nog steeds de twijfel of ik er wel goed aan gedaan heb dit merk te kiezen en niet bijvoorbeeld gekozen te hebben voor de gelijkwaardige en ook Hollandse Dutch ID. Maar goed dat is achteraf geklets wat niet meer omkeerbaar is. Wel zullen zien wat de komende maanden ons zal brengen en hopen dat ik niet meer terugval in de problemen zoals boven omschreven. Raad ik de FIETSVOORDEELSHOP.NL aan ; JA. Raad ik KOGA aan ; Twijfel. Nu , 10 april 2021, kleine update. De fiets van mijn vrouw heeft NU een geluid in het voorwiel alsof er een tikkende wekker inzit . Ook de standaard van deze fiets zit los. Mijn fiets heeft inmiddels een loszittend spatscherm voorzijde met een loszittende koplamp. Klachten maar weer gemeld bij de winkelier. Ben benieuwd hoe dit weer zal aflopen. Wordt er zo langzamerhand k....misselijk van en KOGA zelf geeft GEEN reactie. SCHANDALIG.
Wij hebben 2 Giant entour e+. Hebben niks anders dan narigheid. Motor maakt een takke herrie. Niemand die je helpt. Giant niet, Yamaha niet en de leverancier ook niet. Nooit meer een Giant. Goedkoop is duurkoop. Wees gewaarschuwd.
Wij hebben 2 Giant entour e+. Hebben niks anders dan narigheid. Motor maakt een takke herrie. Niemand die je helpt. Giant niet, Yamaha niet en de leverancier ook niet. Nooit meer een Giant. Goedkoop is duurkoop. Wees gewaarschuwd.
Ik rijd een Upstreet 7 met riemaandrijving. Na twee Flyers T8.1 die ik na 3 jaren en 8500 km inruilde, nu sinds 2020 een Upstreet. De teller staat ondertussen op 4400 km. De fiets wordt puur recreatief gebruikt voor tochtjes van 20 tot 50 km. Kort en bondig: Het is een geweldige fiets om te rijden. + fietst , stuurt en remt erg stabiel + prima ondersteuning die soepel in komt. + degelijke en nette afwerking + geen rammeltjes piepjes of kraken + comfortabele brede banden + tussen de servicebeurten is een bezoek aan de dealer bij alle 3 mijn Flyers nooit nodig geweest. - display kan er niet af bij b.v parkeren - geen verende zadelpen (alsnog gemonteerd) - display gaat op donker bij zonlicht en is dan vrijwel niet afleesbaar - trapfrequentie is hoog in verhouding tot de snelheid ( kleiner riemwieltje laten monteren ) - Panasonic motor is hoorbaar - stuur is maar beperkt instelbaar en in hoogte helemaal niet. - eventuele zoom in de broek blijft achter het riemscherm haken - oogt kaal - beroerde service van de importeur - er bestaan geen jasbeschermers voor de platic spatborden
Waardeloos! 1e keer Accu binnen 3 jaar vervangen, 2e keer weer accu binnen anderhalf doorgebrand! Accu gaat niet lang mee. Met veel wind/koud/regen kan je binnen een dag na 20 km fietsen alweer opladen. Je kan niet rekenen op lange afstanden fietsen ermee. Geen enkele fietsen zaak kan aan de onderdelen komen. Bij reparatie moet je de fiets naar Waalwijk sturen met een transport bedrijf tegen betaling van 70 euro, na reparatie brengen ze de fiets weer terug (inbegrepen in het transport bedrag). Ben in 5 jaar veel onderhoudskosten kwijt geraakt. Jammer, als ik eerder had geweten dan had ik een ander merk gekocht voor iets meer geld.
Deze fiets vorig jaar gekocht. Ik heb nu 1500 km gereden woon werkverkeer +/-23km afstand. De motor is reeds na 800 km vastgelopen en onder garantie vervangen. 200km later deed de batterij het ook niet meer, die is dus ook vervangen. Geen uitleg gekregen hoe het komt. En vorige week is mn fietsrek losgekomen, gelukkig niet in mn wiel gedraaid. Ik doe gemiddeld 30a31km/u over mn woon werktraject en dan moet ik al zwaar doortrappen, mn buurman werkt op zelfde locatie, hij doet met zn stromer 41km/u gemiddeld. Dus ben ik echt wel zwaar ontgoocheld over deze aankoop. Gelukkig heb ik een goed fietsenmaker die me niet in de steek laat, maar wat als de garantie vervalt van het merk ???
Mijn ervaringen met KOGA E NOVA PT. In mei 2020 hebben mijn vrouw en ik bij de FIETSVOORDEELSHOP.NL een KOGA E Nova PT gekocht en deze half Juli 2020 opgehaald. Na enkele honderden kilometers gefietst te hebben begon ik mij te storen aan wat vreemde geluiden in trapas, kettingkast en achterwiel. Dankzij de zéér goede thuisservice van de Fietsvoordeelshop.nl in Heerhugowaard ( zelf wonen wij in de Zaanstreek ) , kwam men bij mij de fiets nakijken en op het laatst net voor de Kerst 2020 vond men het beter de fiets op te halen en mee te nemen naar de werkplaats om hem eventueel door te sturen naar KOGA zelf. Dit laatste is dan ook gebeurd en heeft ruim 2 maanden moeten duren om hem afgelopen 1 maart 2021 teruggebracht te mogen krijgen. Een verjaardagscadeautje toevallig op die datum. Enkele dagen later heb ik enkele kilometers gefietst en tot op heden geen vervelende geluiden of storingen mogen ervaren. Kan nog niet zeggen of alles zo blijft ( hoop het natuurlijk wel ) maar zodra het kan en mag zal ik uitgebreid de fiets testen. De fiets van mijn vrouw, de zelfde dus, is prima en daar valt niets op aan te merken. De FIETSVOORDEELSHOP.NL IN HEERHUGOWAARD heeft er alles aan gedaan om het keurig op te lossen, zelfs met een tijdelijke leenfiets. Ik kan alléén maar zeggen dat ik dit TOP vind en ik twijfel dan ook géén moment aan hun geweldige service. Met name ONNO wil ik hierbij noemen als contactpersoon met wie ik heel goed telefooncontact en mailcontact heb gehad. Hij heeft er alles aan gedaan om het geheel in goede banen te begeleiden en af te handelen. Dankjewel ONNO. Negatief ben ik absoluut over KOGA zelf omdat ik van hen had verwacht dat zij dit veel beter en klantgerichter zouden oplossen. Al met al heeft dit veel geld en ergernis gekost van verschillende kanten en komt mij in ieder geval NIET klantvriendelijk over. De "Aftersale" van KOGA is zéér slecht en zeker NIET klantgericht. Helaas was ik door een eigenaar van een andere winkel in de omgeving hiervoor gewaarschuwd maar heb toen toch de E Nova PT gekocht vanwege zijn kwaliteit in diverse beoordelingssites. Beter zou geweest zijn de KOGA direct om te ruilen en af te leveren bij de klant en dan bij hen in de fabriek later e.e.a. rustig na te kijken zonder de klant hiervan de dupe te laten worden. Tenslotte is het geen kattep... wat je uitgeeft aan 2 fietsen van dit kaliber. Helaas, het mocht niet zo zijn. Wel heb ik nog steeds de twijfel of ik er wel goed aan gedaan heb dit merk te kiezen en niet bijvoorbeeld gekozen te hebben voor de gelijkwaardige en ook Hollandse Dutch ID. Maar goed dat is achteraf geklets wat niet meer omkeerbaar is. Wel zullen zien wat de komende maanden ons zal brengen en hopen dat ik niet meer terugval in de problemen zoals boven omschreven. Raad ik de FIETSVOORDEELSHOP.NL aan ; JA. Raad ik KOGA aan ; Twijfel. Groet Jan.