De laatste gebruikerservaringen over Elektrische fietsen

Het enige wat ik kan zeggen is, de batterij raakt snel leeg, maar dat komt ook door met een hoge ondersteuning te fietsen. Voor de rest, ik geniet enorm van mn fiets. Mensen klagen constant en zijn nooit te vreden.
1 Spiked met voorwiel motor gekocht in mei 2018 (dus niet meer de eerste serie). Alleen de levering liet al weken op zich wachten, wat typerend bleek voor het service niveau van Spiked. Het display van de motor reset een paar keer per maand, de ondersteuning gaat dan vaak nog wel door, maar je verlichting is bijvoorbeeld plotseling uit. Levensgevaarlijk in het donker. Ben al 8 keer terug geweest voor een hangende achterrem. De aandrijfriem brak binnen een jaar. Ik weet dat andere fietsmerken met dezelfde aandrijfriem terugroepacties hebben ondernomen om deze te vervangen door een ander merk omdat de kwaliteit niet gegarandeerd kon worden. Bij mij liet de reparatie meer dan 2 week op zich wachten omdat Spiked maar niet reageerde, en was hun uiteindelijke reactie er eentje van, goh, die is ook wel snel versleten. En ze weten echt wel beter. Als de fiets geen problemen heeft, fietst hij echt lekker. Maar die problemen heeft hij dus om de haverklap.
Wij hebben eind juli 2011 2 Sparta Emotions C3 gekocht met bij iedere fiets 2 accu's. De fietsen hebben altijd in de winter binnen gestaan. Al snel werden de accu's minder, steeds weer terug gegaan naar de fietsenwinkel daar werden ze ontladen en geladen. Maar ze werden er niet beter op we werden door de winkel aan het lijntje gehouden. Begin 2018 was er 1 accu helemaal dood, deze is gereviseerd en koste 399,-. de andere 3 accu's zijn er inmiddels ook mee opgehouden. Per accu hebben we er maar 2100 km. mee kunnen rijden. Ik vind dit zeer slechte accu's. Bij Sparta doen ze er niets mee, ze zeggen alleen maar dat de fietsen 7 jaar oud zijn. Dat er voor de helft van de tijd niet mee is gereden heeft voor hun geen waarde. Al met al zeer slechte kwaliteit accu's en service daar doen ze niet aan. Dus koop nooit een Sparta.
Geen idee hoe mijn uitvoering heet, maar het is een gazelle met Nuvinci. Maar 5000 km op gereden en 3 jaar oud. Nu is nuvinci kapot en kost repareren 600 euro. Is een veelvoorkomend euvel bij deze fietsen. Fietswinkel.nl doet niks als fiets ouder dan 2 jaar is. Gazelle gebeld. Doen ook niks. Na veel zeuren kon ik op de onderdelen 25% coulance krijgen (voor de reparatie zijn diverse manuren nodig, dus werkelijke korting op totaalprijs misschien 12,5%). Fiets was nieuw bijna 3.000 euro en kan hem dus na 3 jaar al weggooien. Onderhoud geen probleem, maar 600 euro ophoesten? Daar kunnen mijn kinderen een maand van eten! Beter hadden ze al die dingen gratis vervangen, omdat het een bekend euvel is, ipv de consument hiermee op te schepen. Voor mij never nooit meer een Gazelle! En dat noemt zich "Koninklijk", nu weet ik waarom ik mijn hele leven al overtuigd republikein ben. Van koningshuizen en koninklijk is nog nooit iets goeds gekomen. Stelletje oplichters!
Sinds 3 maanden rijd ik op een Qwic premium mn 7 damesfiets met lichte banden. Door een lekke band kwam ik bij de dealer terecht deze viel het op dat de banden er niet uitzagen zowel de voorband als de achterband zaten onder de zwarte strepen hij had het vermoeden dat er ergens olie lekte . Maar hij heeft hem nagekeken en kon niets vinden en kwam tot de conclusie dat het waarschijnlijk door het vuil zoals regen enz vd wegen kwam en heeft ze wel schoongemaakt. Maar ik ben nu een maand verder en de banden zitten weer onder de zwarte strepen alsof er iets lekt. mijn vraag: komt dit meer voor bij deze type fiets?    
Reactie QWIC:
Beste TM liefting, Goed dat u naar uw dealer bent gegaan. Jammer dat er opnieuw zwarte strepen op de banden zitten. Helaas kan ik vanaf hier niet bepalen hoe dat kan. We hebben dit ook nog niet eerder meegemaakt. Ik ben bang dat uw QWIC-servicepunt de enige is die u goed kan helpen, bijvoorbeeld door de remleidingen goed na te kijken. Dit zou het enige onderdeel kunnen zijn waaruit in een extreem geval olie kan lekken als deze niet goed is afgesloten. Uiteraard kan de dealer indien het nodig is contact met ons opnemen voor eventuele assistentie. Met vriendelijke groeten, QWIC
fiets aangekocht 22/11/14 nu 13587 km banden schwalbe plus aan derde achterband , ketting vervangen en kanwiel , ben onder fietsclub en doe woensdagen een 100 km per dag de accu geeft 92 km aan na meer als vier jaar nog altijd zelfde kracht , zeer tevreden, sept bodensee geweest door slechte afstelling bij vervang ketting en kanwiel problemen gehad berg op te rijden , kraken , nu verholpen dus een tevreden dame
Wat ik schreef 10 maanden geleden geld nog steeds ;nu na 11000 km beurt laten doen ketting tandwiel remblokjes en achter band vervangen voor een redelijke prijs .Wat ik vorige keer niet vermelde hebben onze fietsen een simano motor als je stopt gaat hij terug naar versnelling 3 ook de automaat is en dan vooral in de stad aan te bevelen.verder geen enkele storing of reparatie.
Het is een fijne fiets ,maar als ik de versnelling op 7 zet en de ondersteuning op 3 kom ik niet verder dan 30 km , zo ben ik snel aan een nieuwe accu toe. 30 km is veels te weinig daar is de fiets te duur voor , heeft u hiervoor een oplossing , zonder dat ik een andere dure accu moet kopen    
Reactie QWIC:
Beste Ab, Fijn om te horen dat u blij bent met uw compact fiets. Jammer dat u niet aan het aantal kilometers komt dat u verwachtte. Voor het gemak ga ik ervan uit dat u een kleine accu heeft van 375wh uur. Het is lastig om te bepalen hoe het komt dat u niet verder komt met uw accu. Dat heeft namelijk met heel veel omstandigheden te maken. In onze brochure geven wij aan dat u in stand 5 tussen de 20-50km kunt rijden. Mocht u toch twijfelen aan de capaciteit van u accu kunt u altijd deze laten insturen voor controle. De accu kunt u dan laten aanmelden door uw dealer. Met vriendelijke groeten, QWIC
Helaas ben ik over de service van Qwic fabrikant (dealer in BREDA) niet te spreken. Na 1 jaar zijn de remmen en banden reeds versleten en de accu voldoet helemaal niet aan de opgeven eisen. Dit is onze tweede elektrische fiets maar valt vies tegen, vorige was een Batavus die na 3 jaar nog steeds voldoet.    
Reactie QWIC:
Beste Sonny, Dat is jammer om te horen. Graag zouden we met u in contact willen komen. Zou u een mailtje willen sturen naar info@qwic.nl onder vermelding van het framenummer van de fiets en de gebreken? Dan kunnen we kijken of we iets voor u kunnen betekenen. Met vriendelijke groeten, QWIC
Door fietsongeluk met racefiets overgestapt op E-bike van Pegasus. Als bijna 80 jarige man fiets ik nu mee met mijn maatjes op de racefiets! Ze noemen mij de man met de derniemotor. De bijna geluidsloze Bosch middenmotor met trapondersteuning die pas gaat werken als ik zelf trap is voor mij de uitvinding van de eeuw. De accu geeft me een grote actie radius. Verder krijg ik veel jaloerse blikken over het model zonder een ketting.
mijn man heeft sinds een paar weken deze fiets en is laaiend enthousiast!na zijn vorige E-bike is dit een verademing!Dus nu ben ik hard aan het sparen om mijn oude ook in te kunnen ruilen!!!
Dit is een heerlijke fiets om lange afstanden mee te maken , heb momenteel na bijna 2 jaar 8000km gefietst , nog geen probleem gehad , alleen na de eerste 500 km de kabeltjes van de nuvincie naaf stuk gehad , is opgelost bij dealer in garantie .
Mijn koga. Xtention is 2 jaar oud. Ondersteuning valt steeds uit. Vooral na regen. Hij is nu bij de dealer die zegt polen verbrand van accu. Koga wil 50%coulance toepassen. Computeruitdraai geeft aan teweinig aan de oplader. Verrassing hij staat elke nacht onder stroom! Ik ben de trotse eigenaar van 3 xtentions lady 53. 1 van 5 jaar. 1 van 2 jaar. En 1 van 2 weken oud. Nimmer zo’n rot gevoel gehad als bij deze beslissing van koga. Hoop echt dat dit opgelost gaat worden. Ben zeer teleurgesteld ! Dealer doet echt zn best voor mij. Jacqueline
Wat een geweldige fietsen van Qwic. Dit is nu al mijn 2e fiets en wil nooit meer iets anders. Wel zou ik graag met Qwic in contact komen voor een servicebeurt omdat mijn motor een klein beetje tikt. Kunnen jullie mij hierbij helpen?    
Reactie QWIC:
Beste Sjaak, Fijn om te horen dat u blij bent met uw rd10! Het tikken van de motor komt eigenlijk niet zo vaak voor. Het kan zijn dat 1 van de lagers kapot is in de motor, wat het tikken kan veroorzaken. Helaas is dat moeilijk vast te stellen vanaf deze positie. Ik zou u toch willen adviseren om even langs uw QWIC dealer te gaan. Zij hebben waarschijnlijk al meer ervaring met de controle van deze motor en kunnen u precies zeggen wat er wellicht aan moet worden gedaan. Mocht u nog vragen hebben dan hoor ik het graag. Met vriendelijke groeten, QWIC
Jammer dat Gazelle zich aan de garantiebepalingen onttrekt, door te zeggen dat er geen garantie is op onderdelen
Trapondersteuning valt uit als je de hoogste ondersteuning gebruikt, als de accu nog tussen de 30%/40% vol is. Ik heb het probleem voorgelegd bij de dealer, deze vertelde mij dat dit een beveiliging is, zodat de accu niet wordt overbelast. De display blijft branden en geeft aan dat de accu leeg is (geen ondersteuning), even aan en uitzetten en de display geeft weer aan dat accu nog voldoende is gevuld. Als je de hoogst ondersteuning niet gebruik kan je nog vele kilometers rijden. Hebben hier ander gebruikers ook last van. Als dit een probleem is bij meerder gebruiker, raad ik mensen die opzoek zijn naar een nieuwe E-bike om deze fiets niet te kopen (het is lastig als je de hoogste ondersteuning nodig heb deze niet werkt).    
Reactie QWIC:
Beste Wim, Jammer om te horen dat u niet tevreden met uw fn7.1. Het klopt dat op de accu een beveiliging zit om deze niet overbelast te laten raken en/of te beschadigen. Daarnaast zou het zo kunnen zijn dat de fiets (lees: motor) meer spanning vraagt van de accu en deze piekspanning niet geleverd kan worden omdat de capaciteit van de accu zelf niet hoog genoeg is. Als u echter twijfels heeft over de accu of fiets zelf is het toch verstandig om deze (nogmaals) door de dealer te laten controleren. Voor de accu geldt dat deze eventueel opgestuurd kan worden naar ons zodat wij de technisch kunnen nakijken en problemen ermee kunnen uitsluiten. Met vriendelijke groeten, QWIC
Mooie fiets, maar vrij prijzig voor wat je krijgt. Erg goedkope aandrijving en voor de huidige maatstaven een kleine accu capaciteit, de afmontage ismwel redelijk. .Een gemiste kans de de 2019 modellen niet meer zijn te upgraden naar 35 km/h.
Zag de fietsen niet in de lijst maar zijn van het jaar 2014/15 gazelle orange innergy plus, gelijk in het begin een nieuwe accu en nieuwe trap as is nog binnen die 2 jaar dus nog vervangen na 2.5 jaar achterlicht en printplaatje zat vocht in en acculader kapot onderdelen erg duur en een klein beetje korting. Nu zijn beide fietsen niet meer te gebruiken na 4 en mijn fiets 5 jaar motors stuk en 1 accu,kosten zijn te hoog, en is niet meer de moeite waard om ze te laten maken volgens fietsen maker. onderdelen zij peper duur motor 500 accu 600. Printplaat motor was stuk maar niet enkel een nieuwe printplaat kunnen bestellen.Je kan ook geen andere onderdelen gebruiken. Gazelle geeft geen enkele service of een andere oplossing. Fietsen gaven ook vanaf het begin niet voldoende ondersteuning zeker met wind tegen en heuveltje op ook kunnen de fietsen niet tegen regen gaat in display,motor en accu zitten,kortom een grote flop nooit meer gazelle,en raad andere mensen ook af om een gazelle te kopen wordt anders een duur grapje.
Brinkers Bretagne: Heerlijke fiets. Pittige prijs, zeker als je in aanmerking neemt dat het het huismerk van Fietswinkel.nl is. Maar voor die flinke prijs krijg je dan wel een erg goede fiets met een zware accu. Ik heb gekozen voor de Nuvinci 8 versnellingsbak. Geweldig. Ook tijdens het blijven trappen kun je schakelen. Het is niet nodig "in te houden" met het trappen. Goede, accu, de zwaarste is 560 watt. Het duurt alleen erg lang voordat ie opgeladen is, daar moet je rekening mee houden. Ik heb inmiddels de eindoverbrenging (het achtertandwiel) laten vervangen, 2 tandjes er bij, waardoor zo'n 15 % minder omwentelingen nodig is: ik trapte me het leplazerus, nu gaat het heerlijk. Fantastische dikke Schwalbe banden: na ruim 1 jaar zijn ze nog hard, beetje bijpompen. Na 2.000 km. nog geen rammeltje of niets, en dat is bijv. met een elektrische Gazelle wel anders. De service van fietswinkel.nl is erg goed: gratis thuis ophalen en terugbrengen. Maar: de onderdelenvoorziening is slecht, bijv: de display moest vervangen worden (condens binnenzijde, bekend probleem leerde ik). Dan duurt dat zo een maand of meer voordat het nieuwe onderdeel er is. Hoewel montage minder dan 5 minuten duurt, kun je daarvoor niet zo maar langskomen. Afspraak maken. Als je wilt komen ze de fiets ook daarvoor gratis ophalen / brengen, maar dat vind ik "over the top". Idem dito voor het vervangen van het achter tandwiel: Niet in voorraad, nu 2 maanden wachten. Conclusie: geweldige, degelijke fiets, storings- en rammelvrij (afgezien van de condens in de display dan), zeer goede 560 watt accu waardoor je lang kunt fietsen zonder bij te laden. Uitstekende nuvinci versnelling. Conclusie: de Brinckers Bretagne is een aanrader. Maar: fietswinkel.nl moet eens goed intern kijken hoe ze de service kunnen verbeteren. Zelfs voor de kleinste handeling een afspraak moeten maken is niet van deze tijd. Bovendien hebben ze de onderdelen voorziening niet op orde. Dat kost ze hun goede naam in de concurrentie - slag.
Een mooie fiets, maar jammer genoeg geen kwaliteit. Na 3 jaar is mijn motor stuk!! Voor de prijs om de motor te vervangen, heb ik een nieuwe niet-elektrische fiets. Ik heb geen investering gedaan om na een paar jaar te horen dat de fiets stuk is. Een ware teleurstelling die me duur is komen te staan. QWIC kent geen duurzaamheid noch kwaliteit.    
Reactie QWIC:
Beste Lisse, Jammer om te horen dat u teleurgesteld bent in de kwaliteit van uw QWIC! Op een motor zit een fabrieksgarantie van 2 jaar en gemiddeld gaat een motor 3 tot 5 jaar mee. Hoe spijtig het ook is kan het helaas altijd gebeuren dat een motor defect raakt. Uiteraard zien wij ook graag dat geen enkel onderdeel defect raakt, maar dat is niet te voorkomen. Onze excuses hiervoor. Met vriendelijke groeten, QWIC