De laatste gebruikerservaringen over Elektrische fietsen

Prachtige fiets en schakelt geruisloos. Een klein minpunt is dat bij het schakelen op hobbelige wegen, schakelt zeer gevoelig, men soms 2 versnellingen naar beneden schakelt door de trillingen. Doch een prachtige fiets om mee te rijden in alle omstandigheden.
Fiets rijdt lekker en probleemloos. Na twee jaar hield het elektrisch systeem er mee op. De dealer kon niets vinden en hij moest terug naar de fabriek. Na ongeveer 4 weken kreeg ik de fiets gerepareerd weer terug. Er waren een nieuwe controller, een nieuw display en nieuwe bedieningsknoppen opgezet en hij deed het weer prima! Alles werd binnen de garantie gemaakt en ze hadden zelfs de fiets gepoetst! Ik heb dus geen klachten over Sparta en kapot gaat er altijd wel een iets......
In 2014 twee e-bikes gekocht type ION RX Plus daar zijn we niet gelukkig mee. De ene fiets moest naar 1 jaar al een nieuwe ketting en voortandwiel inclusief crank, dit was nog garantie. Maar de 2e fiets is naar 3300 km nu aan de beurt voor een nieuw tandwiel voor en achter plus een nieuwe ketting, maar dit is geen garantie meer volgens de verkopers en dat we toch 2 jaar extra garantie hadden bij gekocht. Maar op slijtage delen geen garantie. Sparta gemaild maar kreeg een negatief antwoord. Ik denk dat we een verkeerde keus hebben gemaakt om voor Sparta te kiezen.
Snelle levering, goed verpakt. Prachtige fiets, gewoon klassiek ogend. Ik heb niet de groene maar de grijze kleur gekozen. Kwalitatief heel goed afgemonteerd. Inderdaad licht. Zonder elektrische ondersteuning is er goed mee te fietsen. Je ziet niet dat het een ebike is. Alleen is een subtiel knopje in het frame zichtbaar en de laadaansluiting. Dit maakt de fiets ook robuust. Geen snoertjes die los kunnen komen. De app is goed in stellen en lekker praktisch. De ondersteuning is subtiel en via de app goed te finetunen. Je merkt dat de fiets door fanatieke liefhebbers is gemaakt. Aanrader!
Ik heb een oudere versie uit 2018 en heb er inmiddels 2500 km mee gereden. Op zich een prima fiets. Ik heb een 400w accu en kan er op de ecostand ongeveer 120 km mee rijden. Zitcomfort is prima. Mooi afgewerkt en stille motor. Schakelen gaat wat zwaar en de ondersteuning is goed maar kan beter. Ik zou een betere accu nemen als ik het over zou doen. Gewicht is voor mij ook belangrijk
Sparta ion GL 2010 kleur goud momenteel 21675 km gereden,met nog steeds de eerste accu.!!!!! En loopt nog steeds goed.(max 50 km)Iedereen mag het weten,en ik zal het niet vergeten wat sparta biedt vindt men bij een ander niet.( 10 duimen.) N.B GESELEKTEERDE FIETS KLOPT NIET, GEBRUIKT VOOR DE VERZENDING.ANDERS LUKTE HET NIET> GR.
Sparta ion GL 2010 kleur goud momenteel 21675 km gereden,met nog steeds de eerste accu.!!!!! En loopt nog steeds goed.(max 50 km)Iedereen mag het weten,en ik zal het niet vergeten wat sparta biedt vindt men bij een ander niet.( 10 duimen.) N.B GESELEKTEERDE FIETS KLOPT NIET, GEBRUIKT VOOR DE VERZENDING.ANDERS LUKTE HET NIET> GR.
Een fantastische fiets. Top onderdelen. Zeer comfortabele vering. Super vlot schakelen van zeer klein naar groot, in combinatie met de performance cx moter geschikt voor elk reliëf en elke helling, hoe steil ook. Rijdt heel soepel, wendbaar en aangenaam. In korte tijd opgeladen. Duidelijk leesbaar display etc etc. Deze fiets heeft (vooralsnog) geen minpunten (na 2 jaar-->uitvoering 2017)
Wij hebben de Kalkhoff fietsen nu 3 1/2 jaar. We hebben ruim 12000 km gefietst en we zijn nog steeds verliefd op onze Kalkhoffs. Heel stabiel, prima ondersteuning en best wel een elegant model. De accu’s worden iets minder, maar 65 km halen ze nog met gemak.
Mooie fiets, veilig en stabiel. Hij heeft een hoog koppel van 75 Nm en een accu Van 500 w.
Fiets heerlijk wel is het zo dat het goed ondersteund. maar kost wel wat stroom we hebben een 750 wat accu en kunnen daar 110 km met fietsen
Een werkelijk fantastische fiets. Rijdt prima, goede ondersteuning alles werkt perfect, maar .. de batterij gaat niet zo lang mee als wordt beweert (what else is new) overigens kom je er wel behoorlijk ver mee, wat tegenvalt is het motorgeluid. Hoewel Sparta in reclame filmpjes beweert dat de ION motor praktisch geen geluid maakt is de werkelijkheid anders, de motor produceert een behoorlijk luid raspend geluid in alle standen, dat is wel jammer, maar het is en blijft een geweldige fiets. Nog geen seconde spijt gehad van de aanschaf.
Na een testrit met de Super Charger GT (5500€) gemaakt te hebben, dit was ergens in december 2016, merkte ik dat, om hoge snelheden te halen, je jezelf suf trapte. Dit kon opgelost worden door een kit aan te schaffen (andere riem + 4 tanden meer dan de originele +300€). Zo heb ik de fiets ook besteld en deze rijdt fantastisch (in het begin dan toch). Na +/-3000 km begon het achterwiel te slepen (te horen aan de remschijven) De oorzaak hiervan was de Nuvinci naaf die te veel speling op het lager kreeg waardoor het wieel scheef ging staan. Wiel er uit, naar Nuvinci, fiets 2 weken kwijt. Ditzelfde verhaal heeft zich 3000km later nog eens voorgedaan waardoor er opnieuw een nieuwe naaf is op gegegaan (4 weken wachten want het wiel was kwijt). De nieuwe naaf is zonder merk en/of type... Gezien het problem met de naaf heb ik een Cane Creek (+170€) geveerde zadelpen gemonteerd om hopelijk zo de schokken op het frame te verminderen en hopelijk zo toekomstige schade te vermijden. Verder probeerik bijkomende schade en de daaruit vloeiende kosten te vermijden, en dit door het gebruik van de fiets zo veel mogelijk te beperken (wat niet de bedoeling was) door i.p.v 48 km/dag dit te verminderen naar 15 km/dag en dit door gebruik te maken van de waterbus als alternatief (abonnement 685€/jaar) Ondertussen, fiets is 3 maanden uit garantie, een schurend geluid aan het voorwiel. Voorwiel gedemonteerd en naaf open gedaan, rechtse race volledig versleten als gevolg van te weinig vet bij het in de fabriek monteren. Nieuwe naaf of lagers is niet mogelijk... Is wel Shimano maar wordt volgens Shimano zelf in China gemaakt bijgevolg zijn wisselstukken niet verkrijgbaar. Resultaat, volledig nieuw voorwiel (120€) wat normaal een wachttijd betekent van 6 weken! Voor al deze zaken Riese en Muller gecontacteerd doch deze verwijzen door naar de dealer want zelf zijn ze te tam om hun verantwoordelijkheid te nemen. Waarom zouden ze trouwens moeite doen? Er staan immers toch mensen genoeg aan te schuiven om zo'n fiets aan te kopen waarvan vermoedelijk het grootste deel leasingfietsen zullen zijn. Daarbij zijn de kosten voor de gebruiker niet belangrijk maar dat zal wel veranderen als binnen afzienbare tijd de leasingmaatschappijen hun kosten eens nader gaan bekijken... Conclusie, als hij in orde is, is het een zeer goede en comfortabele fiets met een goede baanvastheid en stuurvastheid, leuk om mee te rijden. Het strafste is dat in de fietsenwinkel ze van al deze problemen nog nooit gehoord hebben... Gezien de vele mankementen en de lange wachttijd voor onderdelen is dit een veel te dure fiets! De prijs is absoluut niet in verhouding met de kwalitieit en bedrijfszekerheid! Ik dacht een degelijk fiets van Duitse makelijk gekocht te hebben en niet betaald te hebben voor Chinese rommel die niet kan vervangen worden. Voor mij staat het vast, dit was mijn eerste en laatste Riese en Muller...
in 2015 kochten we 2 qwic smart E4 NXS7 ekektrische plooifietsen voor 1804 euro ieder..Door omstandigheden werden die fietsen maar weinig gebruikt. Reeds bij een trip naar Frankrijk bleek dat na3 dagen de pedalen van beiden fietsen stuk waren ok bleek 1 van de dure batterijen zeer vlug te ontladen.De batterij werd binnengebracht en hersteld. Vorig jaar brak de bevestiging van de batterij van 1 fiets af en werd weer vasstgesteld dat de batterij vanzelf ontladen. In totaal hebben de fietsen nog geen 100 km afgelegd. Het argument van q-wic dat de garantie is afgelopen is weinig klantvrie,delijk ook omdat de ene fiets van bij het begin regelmatig foutenvertoonde en de fietsen goed onderhouden werden en er dus maar weinig meegereden werd. Ik raad dan ook Qwic niet aan en zou zelf nooit opnieuw een Qwic fiets kopen.
Net alle reviews gelezen en ik ben het er beslist NIET mee eens. Ik ben juist erg tevreden met mijn keus. Het is absoluut een stevige fiets en de accu is nog prima!
Heb deze fiets al twee jaar en 3000 km gereden. Prima fiets nooit problemen en sterke accu.
Sinds september 2018 heb ik op mijn 61cm Brinckers LeMans herenmodel bijna 1000 km gefietst. Vrijwel uitsluitend woon-werkverkeer (25 km heen en 25 km terug). Ik ben een grote, zware vent (120 kg) en woon in de polder, dus altijd winderig. Comfort: De fiets is niet bepaald comfortabel, maar stijf, stoer en stabiel. Geen verende zadelpen of voorvork, maar een retestrak sturende kilometervreter. De remmen zijn voldoende, net als de verlichting. De Schwalbe Marathon-plus banden voelen solide aan en bieden fantastisch veel grip en stabiliteit. De bagagedrager is niet superpraktisch. Het zadel is bespottelijk hard en heb ik direct vervangen. Motor: De Chinese Bafang motor is prima. Geen moment heb ik verlangd naar de Duitse tegenhanger. In stand 5 biedt hij voldoende ondersteuning, zodat ik het nog nooit vervelend heb gevonden om tegen de wind (tot 5á6 Bft) in te fietsen. De display is sober. Een tijdindicatie, omwentelingenteller of vermogenmeter ontbreekt. Jammer, gemiste kans. Accu: Ik trap flink door en vaak tegen de maximale ondersteuning aan (= rond 28km/h). Met de zwaarst mogelijke accu (700Wh) kom ik nét heen en terug naar mijn werk. Dat is dus de werkelijke actieradius met, zeg maar, maximale belasting en dito vermogen. Vind ik niet ruim bemeten, maar goed, als ik soms ook met wind mee fiets, of rustig aan doe, kom ik zonder problemen tot 150 km. Met alle 120 kg dus hè! Deze fiets rijd je niet voor je plezier als de accu op is, dus ik hoop dat je aan deze info wat hebt. NuVinci 330: Die vind ik fantastisch! Deze naaf icm met de 5 stappen ondersteuning van de motor zorgt er voor dat ik ten alle tijde mijn ideale pedaaltred weet te vinden, iets wat ik erg belangrijk vind. Conclusie: Ik ben onverwacht tevreden over deze fiets. Met name de stijfheid en de stuurkarakteristiek vind ik echt top. De minpuntjes accepteer ik graag (muv het zadel), al vraag ik me wel af waarom een Speed-Pedelec wél met een 1500Wh accu geleverd kan worden, en deze niet. Aangezien voor mij het glas eerder halfvol is dan halfleeg, toch 5 sterren.
Na 4 jaar onze oude e-bikes in mei 2018 ingeruild voor 2 nieuwe modellen ( ibee Serra 1). Gebruik naar volle tevredenheid; service lokale dealer (Ameland) prima. Echter tot tweemaal toe een vervelend en gevaarlijk mankement waarbij de bout waarmee het zadel vastgezet is finaal afbrak en zadel en andere onderdelen op de grond terecht kwamen. Zelf kon ik beide keren een val en letsel voorkomen. Ik vind dat Bikkelfietsen de leverancier van hun zadels en toebehoren hoort aan te spreken op de sterkte en houdbaarheid van de bewuste, te zwakke, bout.
Juist 2 fietsen besteld moet het nog afwachten .maar volgens de winkel verkoper zijn het heel goede minifietsen
M'n fiets is geen Flyer maar een I:SY. Deze fiets is in den beginne bij Flyer geconstrueerd naar een Duits ontwerp. Ondertussen worden deze fietsen in Duitsland vervaardigd. Ondertussen wordt deze fiets gecopyeerd, voor zover ik weet, door onder andere Flyer onder de naam Flogo en nog door andere merken zoals bvb Hercules. Deze fiets is een subliem ontwerp. Heb deze een kleine twee jaar geleden aangekocht en heb nu een kleine 12000 kilometer op de teller. Gewoon een fantastische fiets, zonder gebreken over de ganse lijn. M'n volgende fiets wordt ongetwijfeld terug een ''i:SY'', dat is zeker. Enig probleem was de verkoper die qua onderhoud 'geen kaas' heeft gegeten van elektrische fietsen. Ondertussen heb ik nu wel een 'specialist' gevonden die de service uitvoerd.