Standaards

Verschillende fietsen vragen ook om andere standaards. Zo heeft een zwaar beladen moederfiets meer en andere ondersteuning nodig dan een sportieve hybride fiets. Daarnaast komt het ook voor dat sportieve fietsen ├╝berhaupt niet over een standaard beschikken.

De verschillende standaards worden vaak door de fabrikant al gekozen relatief aan het doel waar de fiets voor is ontworpen. Het grootste en meest opvallend verschil is het verschil tussen een enkele- en dubbele standaard.

Dubbele fietsstandaard

Een dubbele fietsstandaard wordt voornamelijk gebruikt voor moeder- en transportfietsen. Dit zijn fietsen die vaak zwaarbeladen worden en dus ook geparkeerd stabiel moeten (blijven) staan. Dit type fiets wordt vaak ook voorzien van een stuurslot, dit zorgt ervoor dat het stuur niet kan draaien. Hierdoor staat de fiets nog stabieler en kunnen de kinderen of bagage veilig op de fiets blijven.

Enkele fietsstandaard

De enkele fietsstandaard is de meest voorkomende standaard bij fietsen. De meest voorkomende posities van de standaard is bij de trapas of de achteras bij het achterwiel. Vooral bij de meer sportieve type fietsen zie je een vrij korte standaard bij het achterwiel. Bij veel stadsfietsen zit er een langere standaard bij de trapas zodat deze ook met wat extra gewicht stabiel blijft staan.

Naast de verschillende type standaards zijn beide varianten ook te vinden in verstelbare varianten. Deze kan je zelf afstellen naar de gewenste hoogte.