Tweedehands elektrische fietsen

Door de snelle technologische ontwikkelingen op het gebied van e-bikes neemt de kwaliteit en het aanbod van elektrische fietsen sterk toe. Veel consumenten ruilen hun oude e-bike in voor een nieuw exemplaar. Veel fietsverkopers hebben daarom veel tweedehands elektrische fietsen staan die meestal honderden euro’s onder de nieuwsprijs liggen. Wanneer je niet te veel wilt uitgeven aan de aanschaf van een elektrische fiets kun je daarom op de tweedehands markt prima modellen vinden. De prijs is dus interessant maar let altijd goed op bij de aanschaf van een tweedehands elektrische fiets.

Voor- en nadelen van een tweedehands elektrische fietsen

Voordelen tweedehands e-bike:

+ Je kunt op een goedkope manier een elektrische fiets kopen
+ Wanneer je goed zoekt kun je een elektrische fiets vinden die nog in goede staat is

Nadelen tweedehands e-bike:

– Je koopt meestal een ouder model met minder functies
– Je weet niet precies wat de technische staat is van de fiets
– De elektrische fiets kan een gestolen fiets zijn.

Let op de volgende punten bij de aanschaf van een tweedehands elektrische fiets:

  • Bekijk of de accu nog in orde is. Geeft deze nog voldoende output? Let ook op of de aansluitingen allemaal nog in orde zijn. Mogelijk kun je bekijken of de accu nog te reviseren valt.
  • Bekijk of de banden, remmen, oplader, verlichting, spatborden nog in orde zijn.
  • Werkt het display en bedieningsknoppen nog allemaal? let ook op dat er geen vocht in het display zit.
  • Reageert de motor nog in alle ondersteuningsstaden?
  • Zijn de veringen van de fiets nog in orde?

Is het nu handig een tweedehands elektrische fiets te kopen in plaats van een nieuwe? Ze zijn goedkoper, maar het is ook lastig de technische staat van een elektrische fiets te beoordelen. Om de technische staat enigszins te kunnen beoordelen is het verstandig om een lange proefrit te maken. Dan weet je of de accu nog voldoende actieradius biedt.

Op zoek naar een goede tweedehands elektrische fiets?

Kijk dan eens op één van de onderstaande websites.

Zoek eenvoudig 2e hands elektrische fietsen op basis van postcode. Op Marktplaats staan zowel advertenties van particulieren als van tweewieler bedrijven.

Website:
http://www.marktplaats.nl

Naast het grote aanbod aan nieuwe e-bikes biedt Fietsenwinkel.nl ook tweedekansjes! De tweedekansjes zijn fietsen die licht gebruikt of licht beschadigd zijn maar daarom wel extra voordelig!

Website:
http://www.fietsenwinkel.nl

Op zoek naar een goede tweedehands elektrische fiets? Bekijk het ruime aanbod tweedehands elektrische fietsen op tweedehandsfietsen.nl. Alle fietsen op deze pagina komen van de échte fietsspecialisten. Je kunt ten alle tijden kiezen voor het ophalen van je elektrische fiets bij de betreffende vakhandel of kiezen voor het gemak om de fiets thuis te laten bezorgen. Tweedehands elektrische fietsen op Tweedehandsfietsen.nl worden gecontroleerd en afgesteld door de vakman. Zo heb je de beste prijs voor je tweedehands elektrische fiets voor een gegarandeerde kwaliteit.

Website:
http://www.tweedehandsfietsen.nl/

Accu revisie

Kom je er toch later achter dat de accu van je tweedehands elektrische fiets op is? Dan heb je de volgende mogelijkheden:

  • Reviseren van de accu. Het reviseren van een accu is vaak de helft goedkoper dan de aanschaf van een nieuwe accu. Oudere accu’s zijn goed te reviseren.
  • Nieuwe accu aanschaffen.