Tweedehands elektrische fietsen

Door de snelle technologische ontwikkelingen op het gebied van elektrische fietsen neemt de kwaliteit en het aanbod van elektrische fietsen sterk toe. Veel consumenten ruilen hun oude e-bike in voor een nieuw exemplaar. Veel fietsverkopers hebben daarom veel tweedehands elektrische fietsen staan die meestal honderden euro’s onder de nieuwsprijs liggen. Wanneer je niet te veel wilt uitgeven aan de aanschaf van een elektrische fiets kun je daarom op de tweedehands markt prima modellen vinden. De prijs is dus interessant maar let altijd goed op bij de aanschaf van een tweedehands elektrische fiets.

Voordelen tweedehands elektrische fietsen

+ Je kunt op een goedkope manier een elektrische fiets kopen
+ Wanneer je goed zoekt kun je een elektrische fiets vinden die nog in goede staat is

Nadelen tweedehands elektrische fietsen

– Je koopt meestal een ouder model met minder functies
– Je weet niet precies wat de technische staat is van de fiets
– De elektrische fiets kan een gestolen fiets zijn.
Let op de volgende punten bij de aanschaf van een tweedehands elektrische fiets:

  • Bekijk of de fietsaccu nog in orde is. Geeft deze nog voldoende output? Let ook op of de aansluitingen allemaal nog in orde zijn.
  • Bekijk of de banden, remmen, oplader, verlichting, spatborden nog in orde zijn.
  • Werkt het display en bedieningsknoppen nog allemaal? let ook op dat er geen vocht in het display zit.
  • Reageert de motor nog in alle ondersteuningsstaden?
  • Zijn de veringen van de fiets nog in orde?

Geen tweedehansje maar een tweedekansje!

Bij Fietsenwinkel.nl hebben ze geen tweedehans elektrische fietsen maar wel tweedekansjes! Ideaal als je op zoek bent naar een goede elektrische fiets voor een mooi prijsje. Tweedekansjes lijken op tweedehans elektrische fietsen alleen dan zo goed als nieuw. Het zijn e-bikes die bijvoorbeeld als showmodel zijn gebruikt, voor testritten zijn gebruikt of beschadiging hebben opgelopen tijdens transport. Het zijn dus fietsen die niet meer als nieuw kunnen worden aangeboden. Wil je weten waar je aan toe bent? Er worden altijd duidelijk foto’s gemaakt van de eventuele schade en ook in de omschrijving wordt alles duidelijk vermeld. Je kan er natuurlijk ook voor kiezen om de elektrische fiets zelf op te halen zodat je deze beter kunt bekijken voor je besluit om deze mee te nemen. Bekijk het huidige aanbod tweedekansjes en vind een mooie deal!

Tweedehands elektrische fiets; goede keuze?

Is het nu handig een tweedehands elektrische fiets te kopen in plaats van een nieuwe? Ze zijn goedkoper, maar het is ook lastig de technische staat van een elektrische fiets te beoordelen. Om de technische staat enigszins te kunnen beoordelen is het verstandig om een lange proefrit te maken. Dan weet je of de accu nog voldoende actieradius biedt.

E-bike keuzehulp

Heb je nog geen idee wat voor soort elektrische fiets bij jouw voorkeuren passen? Doe dan de e-bike keuzehulp en ga stap voor stap (incl. uitleg) door het keuzeproces. Als je de keuzehulp hebt afgerond krijg je automatisch een overzicht met alle modellen die aan jou voorkeuren voldoen, handig!