Elektrische bakfietsen

De elektrische bakfiets neemt langzaam maar zeker het straatbeeld over. Waar een aantal jaar terug slechts een paar hippe moeders gebruik maakten van elektrische bakfietsen, is deze nu steeds meer geïntegreerd in de samenleving. Heel begrijpelijk als je kijkt naar de voordelen en de vele manieren waarop een bakfietsen gebruikt kunnen worden. Weet je niet naar welke elektrische fiets je precies op zoek bent? Doe dan eerst de e-bike keuzehulp van ElektrischeFietsen.com en kom er stap voor stap achter welke e-bike geschikt is voor jou!

Voordelen van elektrische bakfietsen

Een veelgehoorde klacht bij een "normale" bakfiets is dat deze vaak erg zwaar is. Voor kleine ritjes is dat niet zo erg, maar bij meer dan 5 kilometer kun je wel wat elektrische ondersteuning gebruiken! Fietsen zal een stuk minder zwaar voelen en dat merk je niet alleen op lange ritten. Ook het optrekken bij een stoplicht gaat bijvoorbeeld een stuk makkelijker en sneller dankzij de elektrische ondersteuning. En zelfs met een elektrische bakfiets vol met kinderen kun je de Nederlandse heuvels trotseren.

Verzeker je elektrische bakfiets!

Juist vanwege de hoge aanschafprijs is het belangrijk dat je jezelf indekt tegen schade en diefstal. Bereken hier je fietsverzekering premie bij de ANWB.