Elektrische bakfietsen

De elektrische bakfiets neemt langzaam maar zeker het straatbeeld over. Waar een aantal jaar terug slechts een paar hippe moeders gebruik maakten van elektrische bakfietsen, is deze nu steeds meer geïntegreerd in de samenleving. Heel begrijpelijk als je kijkt naar de voordelen en de vele manieren waarop een bakfietsen gebruikt kunnen worden. Maak van je speed-pedelec een volwaardig vervoersmiddel en ‘pimp’ je speed bike met de fietsaccessoires die jij handig vindt.

Voordelen van elektrische bakfietsen

Een veelgehoorde klacht bij een "normale" bakfiets is dat deze vaak erg zwaar is. Voor kleine ritjes is dat niet zo erg, maar bij meer dan 5 kilometer kun je wel wat elektrische ondersteuning gebruiken! Fietsen zal een stuk minder zwaar voelen en dat merk je niet alleen op lange ritten. Ook het optrekken bij een stoplicht gaat bijvoorbeeld een stuk makkelijker en sneller dankzij de elektrische ondersteuning. En zelfs met een elektrische bakfiets vol met kinderen kun je de Nederlandse heuvels trotseren.

Fietsaccessoires maken je bakfiets!

De accessoires maken de fiets. Nu steeds meer mensen op een elektrische bakfiets rijden, zien we ook een toename in het aanbod aan fietsaccessoires en -onderdelen. Denk bijvoorbeeld aan verschillende handige fietscomputers, navigatiesystemen en fietsverlichting.  Dat maakt het fietsen op een e-bike namelijk een stuk leuker en gemakkelijker. Maak van je e-bike een volwaardig vervoersmiddel en ‘pimp’ je elektrische bakfiets met de fietsaccessoires die jij handig vindt.