Elektrische damesfietsen

De elektrische fiets voor dames is altijd voorzien van een damesframe. Dit type e-bike is een van de meest gekozen frametype. Je kunt de elektrische fiets voor dames voornamelijk herkennen aan het lage instap frame. Naast het herenframe en het damesframe heb je nu ook het extra lage instap frame. Dit frametype maakt het nog gemakkelijker om op en af te stappen!

Verschil elektrische fiets voor dames en heren

In tegenstelling tot het damesframe en het extra lage instap frame is het herenframe te herkennen aan de extra bovenbuis. Met de technieken van jaren geleden was deze extra stang nodig om te zorgen dat het frame stijf genoeg was. Tegenwoordig is dat niet meer nodig, al levert een extra buis nog steeds extra stevigheid en stabiliteit. Door de extra bovenbuis is het opstappen van een herenfiets wel een stuk lastiger dan bij een damesfiets of een fiets met extra lage instap.

We spreken van dames- en herenfietsen omdat ze dit vroeger zo hebben bepaald. Als man reed men op een herenmodel en als vrouw op een damesfiets. Tegenwoordig kan iedereen voor een elektrische herenfiets, damesfiets of een fiets met extra lage instap kiezen.

Wanneer kiest je voor een damesframe?

Het verschilt per persoon welk frame je het beste kun kiezen. Daarom raden wij altijd aan om een proefrit te maken. Op deze manier kun je zelf goed de verschillen voelen. Over het algemeen geldt dat een elektrische damesfiets gemakkelijker is met opstappen en daarmee ook veiliger is. Voor korte stukjes is het verschil bijna niet merkbaar maar geldt wel dat lange mensen kiezen voor een herenfiets en kleinere mensen voor een damesfiets. Voor mensen die veel moeite hebben met het opstappen bij een herenfiets is het ook verstandig om voor een damesfiets of model met lage instap te gaan.