Elektrische herenfietsen

De elektrische herenfiets is voornamelijk te herkennen aan de extra bovenbuis. De reden waarom een herenframe een extra bovenbuis heeft, heeft te maken met stijfheid. Met de technieken van jaren geleden was deze extra stang nodig om te zorgen dat het frame stijf genoeg was. Tegenwoordig is dat niet meer nodig, al levert een extra buis nog steeds extra stevigheid en stabiliteit. Weet je niet naar welke elektrische fiets je precies op zoek bent? Doe dan eerst de e-bike keuzehulp van ElektrischeFietsen.com en kom er stap voor stap achter welke e-bike geschikt is voor jou!

Het verschil tussen heren- en damesfietsen

Het verschil tussen elektrische herenfietsen en een damesmodel zit hem in het frame. We spreken van dames- en herenfietsen omdat ze dit vroeger zo hebben bepaald. Als man reed men op een herenmodel en als vrouw op een damesmodel. Tegenwoordig kan iedereen voor een elektrische herenfiets kiezen, jong en oud, man of vrouw.

Voor korte ritjes nemen vaak lange mensen een herenfiets en kleinere mensen een damesfiets. Voor mensen die veel moeite hebben met het opstappen bij een herenfiets is het ook verstandig om voor een damesfiets of model met lage instap te gaan.

Verkoop herenmodel wordt minder

De afgelopen jaren worden er steeds minder herenmodellen verkocht. Dat zal enerzijds te maken hebben met het feit dat ook damesframes steeds steviger worden. Maar ook omdat steeds meer ouderen een e-bike kopen. Oudere mensen hebben vaak moeite met opstappen en kiezen daarom steeds vaker voor een model met extra lage instap.