Elektrische mountainbikes

De elektrische mountainbike is zeer in opkomst. Werden er tot voor kort slechts een handjevol modellen op de markt gebracht: tegenwoordig is de e-MTB helemaal in! In het buitenland zijn de elektrische mountainbikes al langer populair, maar nu begint dat in Nederland ook te komen. En dat is niet zo gek, want met e-MTB kun je veel plezier beleven! Weet je niet naar welke elektrische fiets je precies op zoek bent? Doe dan eerst de e-bike keuzehulp van ElektrischeFietsen.com en kom er stap voor stap achter welke e-bike geschikt is voor jou!

Elektrische mountainbikes

De elektrische mountainbike behoort tot de sportieve elektrische fietsen en is verkrijgbaar in zowel een damesmodel als een herenmodel. Elektrische mountainbikes zijn standaard uitgerust met brede banden en een goed profiel. Om op ruig terrein goed te kunnen fietsen, zijn veel elektrische mountainbikes voorzien van vering. Met een fietsaccu als 2e long, een sterke middenmotor en een mooi gecentraliseerde gewichtsverdeling is de laatste generatie elektrische mountainbikes een garantie voor vele plezierige en langere ritten dan ooit tevoren. Tijdens het klimmen kom je makkelijker boven en tijdens het afdalen merk je weinig van die extra componenten aan boord. Tochten van 30 kilometer worden nu 50 kilometer!

Extra sterke motor

Voor een elektrische mountainbike wordt een andere motor gebruikt dan voor een normale elektrische fiets. Een motor bij een MTB heeft een enorme koppel: de extra kracht biedt je ondersteuning bij het klimmen of aanzetten.

Doordat de motor op momenten enorme kracht levert, zal de actieradius afnemen. Want als de motor enorm hard moet werken om jou te ondersteunen, zal de fietsaccu sneller leeg zijn. Een elektrische mountainbike heeft dan ook vaak een iets kleinere actieradius dan een normale elektrische fiets.