Speedpedelec (45km/h)

Een speed pedelec is een elektrische fiets waarbij de ondersteuning niet, zoals bij andere elektrische fietsen, stopt bij 25 kilometer per uur. U kunt met zelf meetrappen snelheden van wel 45 kilometer bereiken. Vooralsnog is de fiets vooral populair bij dertigers die grotere afstanden moeten afleggen naar hun werk en daarvoor liever op de fiets stappen dan in de auto. Vanaf 1 januari 2017 valt de speed-pedelec voor de wet onder bromfietsen. Speed-pedelecs zijn voorzien van een Nederlands kenteken en voor de berijder is het dragen van een helm verplicht.

De actieradius van een speed pedelec

Een Speed-pedelec heeft een kleinere actieradius dan een normale elektrische fiets. Zeker wanneer er in hogere snelheden wordt gefietst. Dit kan soms wel 4 x minder zijn dan een normale elektrische fiets. Kijk voor de actieradius van een bepaald model op de specificatie pagina van het model.

Regels voor een Speed Pedelec

Voor de Speed Pedelec gelden dezelfde regels als voor de bromfiets. Zo moet u minimaal een bromfietsrijbewijs hebben. Vanaf 16 jaar mag u dus met het rijbewijs AM een Speed Pedelec gebruiken.

Wilt u, bij u in de buurt, graag een gratis proefrit op een elektrische fiets maken? Vul dan onderstaand formulier in. Er wordt dan spoedig contact met u opgenomen.

Proefrit aanvragen pop-up

De gratis proefrit en een lekker kopje koffie wordt u aangeboden door: